2019 Renault Clio: yeni fotoğraflar tasarımda Megane’dan esinlenildiğini gösteriyor

Ototeknikveri     06 Nisan 2018 06:33

Ford Fiesta rakibi yeni nesil Renault Clio elektrifikasyon ve 2. seviye otonom teknolojiyle geliyor.

2019 Renault Clio: yeni fotoğraflar tasarımda Megane’dan esinlenildiğini gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Renault Clio ilk kez kendi kaportası içinde görüntülendi. Yeni modelin tasarımında Megane’dan etkilenildiği görülüyor.

 

Ağır kamuflajla fotoğraflanan beş kapılı hatchback Renault’nun C şekilli aydınlatma imzasıyla ince farlara sahip. Otomobilin genel şekli mevcut Clio ile benzer ancak bagaj kapağı daha kısa bir sarkıntı ile biraz daha eğimli.

 

Modelin ilk elektrikli sürüş sisteminin Megane ve Scenic’den alınan Hybrid Assist olması bekleniyor. Clio’da bir plug-in sistem kullanılması da muhtemel.

 

Bunun yanı sıra Clio 2. seviye otonom teknolojiye sahip olacak. Bu da otomobilin hız ve sürüşünün otomatik kontrol edilebileceği ancak sürücünün otomobilde hazır bulunması gerektiği anlamına geliyor. Elektrikli sürüş ve otonom sürüş sistemlerinin birçoğu Nissan Leaf ile paylaşılabilir.

 

Clio’daki bir yenilik de iç kabindeki modern bağlantı teknolojileri ve dikey ekranlı multimedya sistemi olacak.

 

Clio serisinde elektrikli ve hibrit seçeneklerin yanı sıra düşük kapasiteli geleneksel motorlar bulunacak. Firmanın 0.9 litre TCe turboşarjlı motoru eleştirilere hedef olmuştu, dolayısıyla bu motorun değiştirilmesi ya da güncellenmesi bekleniyor. Nissan ile paylaşılan 1.5 litre dCi dahil dizel motorlar da sunulmaya devam edilecek.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo