2018 Mercedes-Benz GLE 63’ten yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     09 Nisan 2018 12:41

Yeni modelin casus fotoğrafları daha büyük tekerlek kemerleri ve daha eğimli bir arka pencereyle ortaya çıktı.

2018 Mercedes-Benz GLE 63’ten yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes-Benz GLE AMG GLE 63 versiyonuyla görüntülendi. Bu versiyonda daha önceki 5.5 litre motorun yerine AMG’nin çift turboşarjlı V8 motorunun kullanılması bekleniyor.

 

Daha verimli motor, AMG E 63 S gibi diğer kullanıldığı yerlerde 605 hp güç çıkışı sunuyor. Önceki motora kıyasla en büyük avantajı ise verimliliği ve daha kıvrak sürüş sağlayan hafifliği.

 

AMG’nin mevcut GLE modeli 4.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, dolayısıyla yeni gelecek modelin bu çıkış süresini daha da kısaltması ve süper otomobillere yaklaşması bekleniyor. Ezeli rakibi BMW X5 M’nin yeni modeli ise bu yıl 595 hp güç çıkışıyla yollarda olacak ve rekabeti güçlendirecek.

 

ABD’de üretilecek GLE 63’ün 2019’un başlarında yine ABD’de bir otomobil fuarında tanıtılması bekleniyor. Standart GLE bu sonbaharda Paris Motor Show’da olacak, AMG de kendi modelini takip eden bahar aylarında New York’ta sergileyebilir.

 

GLE’nin tasarım değişiklikleri mevcut modelin kaslı gövde şekliyle Mercedes’in yeni tasarım dilinin şık ve modern öğelerini biraraya getirecek. Yeni görüntülenen araçta en dikkat çeken özelliklerden birisi yeni farlar. GLE 63’ün ayrıca Panamerica ön panjur ile geldiği, böylece GT spor otomobil gibi diğer AMG modelleriyle bağını koruduğu anlaşılıyor.

 

Arka kısımda yeni tekerlek kemeri dudakları otomobile daha heybetli bir duruş katıyor ve otomobilin tekerlek izinin stabilite ve tutuşu artırmak için daha geniş olabileceğini işaret ediyor. GLE 63 performans yetenekleri için özel tasarlanmış tekerleklere sahip olacak.

 

GLE’nin aks mesafesinin biraz artması bekleniyor. Görüntülenen otomobildeki daha kısa sarkıntı da bunu işaret ediyor. Bu sayede iç kabinde özellikle arkada daha fazla bacak mesafesi sunulabilir. Bu da otomobilin Çin’de şansını artıracak bir özellik.

 

Otomobilin arka kısmında pencere mevcut modele kıyasla daha eğimli ve daha sportif bir görünüm sergiliyor. GLE 63 otomobilin üzerinden geçen hava akışına yardımcı olmak için bir arka tavan spoylerine de sahip olacak.

 

W166 kod adıyla bilinen mevcut standart GLE 2015’te piyasaya çıktı. W167 kod adlı yeni model, Porsche Macan ve Range Rover Sport gibi modellerle rekabet edecek.

 

Seriye, aynı yürüyen aksamı kullanan anacak daha şık bir tavan çizgisine sahip ve BMW X6 ile rekabet edecek yeni GLE Coupe de eklenecek. Sınırlı üretim Range Rover Coupe de bu sınıfta 275.000 euro fiyat etiketiyle yer alıyor.

 

AMG olmayan modellerde bir dizi güncellenmiş dört ve altı silindirli benzinli ve dizel motor kullanılacak. Yeni bir plug-in hibrit seçenek de bekleniyor. Hibrit seçenek Çin ve diğer piyasalarda sıkılaşan emisyon standartlarına uyum sağlamak için büyük önem taşıyor.

Son Güncelleme : 10 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo