Mercedes-Benz ultra lüks EQ S elektrikli sedanı 2020’de çıkartacak

Ototeknikveri     09 Nisan 2018 04:44

Mercedes’in büyük otomobil projelerinden sorumlu yöneticisi Michael Kelz yeni bir modelin EQ serisine katılacağını ve Audi’nin yeni nesil elektrikli A8 modeliyle rekabet edeceğini açıkladı.

Mercedes-Benz ultra lüks EQ S elektrikli sedanı 2020’de çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sıfır emisyonlu lüks elektrikli Mercedes sedan, sıfır emisyonlu Jaguar XJ ve 2020’de çıkacak yeni nesil elektrikli Audi A8’le rekabet edecek. Jaguar ve Audi’nin aksine bu model mevcut serinin bir üyesi olmayacak (S Serisi), ayrı bir model olarak piyasaya sürülecek.

 

Kelz “S Serisi seviyesinde bir elektrikli otomobil sunacağız ancak bu seriye dahil olmayacak.” dedi.

 

Lüks sedan, yeni EQ elektrikli serisinde konsept formunda gördüğümüz EQ A hatchback ve EQ C SUV gibi modellerle ve C Serisi benzeri bir elektrikli sedanla birlikte yer alacak.

 

Model MRA ismi verilen yeni bir modüler mimari. Mercedes geçen yıl EQ markası için bir dizi ismi tescil ettirdi. Bunlar arasında S Serisi’nin elektrikli karşılığı EQ S de bulunuyordu. Kelz, bunun en üst seviye, lüks bir elektrikli otomobil olacağını söyledi.

Elektrikli güç aktarım mekanizmalarının sedan otomobillerin tasarımını nasıl değiştireceğinden söz eden Kelz, ön ve arkada kısa sarkıntılar, zemin altındaki boyutlandırma ve dev aks mesafesi nedeniyle alçak gövdeli geleneksel otomobillerin elektrikli sisteme geçirilmesinin daha zor olduğunu belirtti.

 

Kelz aynı zamanda sıfır emisyonlı büyük bir sedan konsepti gördüğünü ve böyle bir otomobilin 2020’de çıkabileceğini söyledi. Mercedes 2022’ye kadar portföyüne 20 yeni elektrikli model katmayı hedefliyor.

 

S-Serisi’nin MRA platformu tam elektrikli sistemi desteklemese de, plug-in hibrit sistemlere uyum sağlıyor. Yine MRA platformunu kullanan yeni CLS’ye dikkat çeken Kelz, “Bu otomobili piyasaya bir plug-in hibrit olarak çıkartmayı planlamamıştık ancak bu mümkün olabilir. Bunun için ne kadar talep olduğuna bakacağız.” dedi.

 

Şu anda CLS için AMG CLS 53 versiyonunda yarı hibrit sistem sunuluyor.

Son Güncelleme : 10 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo