Almanya dizel otomobillerin düzeltilmesi için fon kuruyor

Ototeknikveri     09 Nisan 2018 05:11

Almanya hükümeti otomobil üreticileriyle ortak bir fon kurarak dizel otomobilleri daha temiz hale getirecek egzoz sistemlerini desteklemeyi planlıyor.

Almanya dizel otomobillerin düzeltilmesi için fon kuruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hükümet otomobil üreticilerinden fon için 5 milyar euro katkı isteyecek, bunun yanı sıra devlet de fona katkıda bulunacak. Kapsamlı egzoz iyileştirme planı Almanya’daki 15 milyon dizel otomobilin büyük kısmını etkileyecek. Bu otomobillerin 2.7 milyonu yeni Euro 6 emisyon teknolojisine uyumlu.

 

Hava kalitesinin daha düşük olduğu Münih ve Stuttgart gibi kentlerde AdBlue enjeksiyon teknolojisi gerektiren SCR sistemi uygulanacak.

 

Şansölye Angela Merkel ve bakanları bir toplantıyla Almanya’nın bazı şehirlerindeki dizel taşıt yasaklarına alternatif çözümler arayacak. Şubat ayında bu yasakları destekleyen mahkeme kararı otomobil üreticilerinin yakınmasına neden olmuştu.

 

Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer şehirlerde hava kalitesinin iyileştirilmesinin temel öncelikleri olduğunu söyleyerek konu hakkında ayrıntı vermedi.

 

Almanya VDA otomotiv endüstrisi lobisinden bir sözcü ise, hükümetin bu konudaki girişimlerinden henüz haberleri olmadığını belirtti.

 

2015 yılının Eylül ayında Volkswagen’in dizel emisyon testlerinde hile yaptığının ortaya çıkmasından bu yana dünya çapında dizel motorlara karşı önyargı oluştu ve tüketiciler bu teknolojiden uzaklaşmaya başladı. Bu eğilim otomobil üreticilerinin elektrikli otomobillere daha fazla yatırım yapmasına neden oldu.

Son Güncelleme : 10 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo