Yeni 2019 Lexus ES şık ve modern ön kısmıyla ortaya çıktı

Ototeknikveri     10 Nisan 2018 01:01

Yeni ve köşeli görünümlü Lexus ES piyasaya çıkmak üzere. Son gelen fotoğraflara bakarsak otomobil orta boy executive sedan segmentine biraz LS havası katacak.

Yeni 2019 Lexus ES şık ve modern ön kısmıyla ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğraf otomobilin tamamı ortaya çıktığında ne göreceğimize ilişkin oldukça iyi fikir veriyor. Yeni modelin 25 Nisan’da Pekin Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

 

Ön panjur ve far tasarımı LS sedan modelini andırıyor ancak farların tamamen aynı olduğu söylenemez. LS’de LED gündüz sürüş ışıkları aydınlatma kümesine ES’de olduğu kadar entegre değil. Burada, ikisi arasında daha az boşluk var ve tüm aydınlatma kümesini LS’den daha iri gösteriyor. Diğer yandan, ön panjur tasarımı hemen hemen aynı görünüyor. Sadece üst köşeler ve daha sade görünen iç kısım (Lexus ‘L’ motifleri kaldırılmış) farklı.

 

Toyota’nın yeni global mimarisi TNGA

2019 Lexus ES, Camry ve yeni Avalon ile benzer TNGA temellerini paylaşacak. Bu sayede yeni ES daha geniş kabin ve daha fazla güvenlik sunacak.

 

Motorlar cephesinde karşımıza eski modelde de bulunan giriş seviyesi ES 350 versiyonu çıkıyor, mevcut modeldeki 3.5 litre 268 hp (271 PS) V6 motor ise yerini Camry’nin 301 hp (305 PS) seçeneğine bırakabilir.

 

Yakıt ekonomisine önem verenler için ES 300h için yenileme de yolda. Şu anda ES 300h 2.5 litre hibrit sistem kullanıyor ve elektrikli motorla birlikte toplam güç çıkışı 200 hp.

 

2019 Avalon gibi yeni Lexus ES de Toyota’nın gelişmiş güvenlik ve sürüş yardım sistemlerinden yararlanacak. Bunlar arasında Çarpışma Önleyici Sistem (Pre-Collision System) ve Yaya Tespit Fonksiyonu (Pedestrian Detection), Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Sürüş Asistanı (Lane Departure with Steering Assist), ayrıca Arkadan Geçen Trafik Fren Sistemi (Rear Cross Traffic Braking) bulunacak.

 

2019 ES önümüzdeki aylarda piyasaya çıktığında Mercedes-Benz E-Serisi, BMW 5-Serisi, Audi A6, Volvo S90, Jaguar XF, Genesis G80, Infiniti Q70, Cadillac CTS ve Acura RLX gibi modellerle rekabet edecek.

Son Güncelleme : 11 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo