2019 Audi A6 Avant her zamankinden daha iyi görünüyor

Ototeknikveri     12 Nisan 2018 03:36

Audi Quattro dört çekişli sürüş sistemlerinde çok başarılı, bunun yanı sıra marka yeni A6 Avant gibi şık station otomobiller yapmakta da çok iyi olduğunu kanıtlıyor.

2019 Audi A6 Avant her zamankinden daha iyi görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeniden tasarlanan sedanın izinden giden yeni A6 Avant geniş tek çerçeveli bir ön panjur ve daha kaslı bir gövdeye sahip. Pratikliğe odaklanmasına rağmen, station model hafif eğimli bir tavan çizgisi ve arkaya yatık D sütunlarına sahip. Bu stillendirme kararları kargo kapasitesini azaltıyor gibi görünüyor ancak modelin sportif görünüşü buna değdiğini kanıtlıyor.

 

Dış cepheden devam edersek, standart model LED farlarla geliyor, en üst donanım seviyesi ise HD Matrix LED farlar ve özgün gündüz sürüş ışıklarıyla sunuluyor. Audi ayrıca sportif karakterin sadece görünümden ibaret olmadığını, giriş seviyesi A6 Avant’ın aerodinamik katsayısının 0.27 olacağını belirtiyor.

 

İç kabin büyük ölçüde sedan modelden devam ediyor ve MMI navigation plus sistemiyle donatılmış modeller 12.3 inç dijital kontrol paneliyle sunuluyor. 10.1 inç multimedya sisteminin yanı sıra bir de klima ve başka konfor özelliklerinin kontrolü için 8.6 inç alt ekran bulunuyor.

 

Kabinde Valcona deri döşeme, açık gözenekli ahşap kaplama ve özel konturlu, ısıtmalı, havalandırma ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar gibi özellikler de var. Müşteriler aynı zamanda head-up display, panoramik tavan penceresi, 19 hoparlörlü Bang & Olufsen lüks ses sistemi ve iyonizerli, oda parfümü yayma özellikli hava kalitesi paketi gibi özellikleri de otomobile ekleyebiliyor.

 

Avant’ın en büyük ayrıcalıklarından birisi ilave kargo kapasitesi. Audi station modelin 565 litre bagaj kapasitesi bulunduğunu ve 40:20:40 katlanabilir arka koltuklarla bunun kolayca 1680 litreye çıkartılabildiğini belirtiyor. Diğer dikkat çekici özellikler arasında ise elektrikli bagaj kapağı, taşınan eşyalar için içeride ekstra bir kapak ve eşyaları emniyete almak için standart zemin rayları bulunuyor.

 

Audi şimdiye kadar performans özellikleri hakkında bilgi vermedi ancak motor seçeneklerinin sedan ile aynı olması bekleniyor. Dolayısıyla, turboşarjlı 3.0 litre TFSI V6 (340 PS güç çıkışı, 500 Nm tork) ve 3.0 litre TDI V6 (286 PS güç çıkışı, 620 Nm tork) motor seçeneklerini görebiliriz.

 

Tüm modellerin kayışlı alternatör marş motoru ve lityum iyon pili şarj eden rejeneratif fren sistemli bir yarı hibrit sistemle geleceği ise onaylandı.

 

A6 Avant sportif oranlı ve gelişmiş geribildirim sunan üst düzey bir elektromekanik direksiyon sistemiyle geliyor. Model aynı zamanda opsiyonel dinamik dört çekişli sürüş sistemiyle de donatılabiliyor. Bu sistem düşük hızlarda arka tekerleklerin beş dereceye kadar dönmesini sağlıyor. Audi sistemin dönüş çemberini 1 metreye kadar azaltabildiğini belirtiyor.

 

A6 aynı zamanda standart çelik yaylı süspansiyon dahil olmak üzere dört farklı süspansiyonla sunulacak. Diğer seçenekler spor süspansiyon, adaptif havalı süspansiyon ve ayarlanabilir şok amortisörlü süspansiyondan oluşuyor.

 

A8 gibi, A6 Avant da çeşitli yüksek teknolojili sürüş yardım sistemlerine sahip olacak. Bu sistemler beş radar sensörü, beş kamera, on iki ultrasonik sensör ve bir lazer tarayıcıyla desteklenecek.

 

Audi otomobilin ne zaman çıkacağına ilişkin kesin bir tarih vermedi ancak önümüzdeki aylarda yeni gelişmeler bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 13 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo