Alfa Romeo Stelvio’larda bagaj kapağı ve su sızıntısı sorunu

Ototeknikveri     13 Nisan 2018 01:57

İtalyan havası ve efsanevi markasıyla, Alfa Romeo Stelvio piyasadaki sıradan crossover otomobillerin yanında çok çekici bir alternatif oluşturuyor. Buna rağmen otomobilin kalitesi bazı noktalarda bekleneni vermiyor.

Alfa Romeo Stelvio’larda bagaj kapağı ve su sızıntısı sorunu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Stelvio otomobiller iki sorun nedeniyle geri çağırıldı. Bu geri çağırma sadece ABD’de 12.595 otomobili etkileyecek.

 

Geri çağırmaya neden olan sorunlardan ilki bagaj kapağının otomobil hareket halindeyken açılması. Düşük hızlarda, bagaj kapağı istenmeyen şekillerde açılarak tehlike yaratıyor. Bunun sebebi olarak bağlantı parçalarının aşınması gösteriliyor.

 

İkinci sorun ise otomobilin ön kısmında su sızıntısıyla ilgili. Bu sorun nedeniyle, bir kontrol modülünün ıslanması durumunda farlar ya da silecekler gibi önemli parçaların yanlış çalışması ya da hiç çalışmaması riski oluşuyor.

 

Her iki sorunu da çözmek için FCA otomobilin izolasyonunu güçlendirecek.

 

Fiat Chrysler Mart ayının sonu itibariyle ABD’de sadece 5374 adet Stelvio sattı. Bu da geri çağırılan otomobillerin sayısının yarısından bile az. Dolayısıyla geri çağırmanın hemen hemen piyasadaki tüm Stelvio otomobilleri etkileyeceği söylenebilir.

 

Öte yandan, bu Stelvio için yapılan ilk geri çağırma değil. Daha önce fren sıvısındaki kontaminasyon nedeniyle de bazı Stelvio ve Giulia sedan otomobiller geri çağırılmıştı. Model geçtiğimiz yaz bayilerde satılmaya başlandı.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo