Bu otomobilin içinde 16 yıldır kimse ölmedi

Ototeknikveri     17 Nisan 2018 12:44

Volvo XC90’ın piyasadaki en güvenli otomobillerden birisi olduğu bir kez daha kanıtlandı. İngiltere’de son 16 yıldır, yani satışa çıktığı günden beri, XC90’ın karıştığı hiç bir trafik kazasında aracın içindeki yolcular ya da sürücünün ölmediği açıklandı.

Bu otomobilin içinde 16 yıldır kimse ölmedi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bağımsız araştırma laboratuarı Thatcham Research’e göre, 2015 yılında ikinci nesli çıkan Volvo XC90, bugüne kadar test edilen en güvenli taşıt. Bunda arabanın otomatik fren sisteminin büyük payı olduğu belirtiliyor.

 

İsveçli SUV, 2002’de İngiltere’de piyasaya çıkışından bu yana 50.000 adet satıldı. Uzmanlar, modelde otonom acil fren (AEB) gibi teknolojilerin sektör geneline kıyasla erken dönemlerde yer bulmasının kusursuz bir güvenlik sicili oluşturduğunu belirtiyor.

 

Otonom Acil Fren sistemleri artık pek çok otomobilde standart olarak geliyor. Thatcham Research uzmanları, bu fren sisteminin emniyet kemerinin icadından bu yana güvenlikte kaydedilen en önemli gelişme olduğunu söylüyor.

 

Volvo’nun uzun zamandır güvenlikle özdeşleştirilmiş bir imajı var. Firma 2008 yılında 2020’den itibaren hiç bir yeni Volvo otomobilinde ölüm yaşanmayacağını iddia etmişti. O günden bu yana bu hedef için çalışan Volvo, iddiasını gerçekleştirmeye şimdiden başlamış gibi görünüyor.

 

Son Güncelleme : 18 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo