YENİ BMW İ3 İSTANBUL'DA SERGİLENİYOR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:44

BMW i’nin ilk seri üretim modeli olan BMW i3, 29 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında ön tanıtım etkinlikleri kapsamında ülkemize geldi.

YENİ BMW İ3 İSTANBUL'DA SERGİLENİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin bir alt markası olarak doğan ve doğuştan elektrikli sloganıyla tüm dünyada tanıtılan BMW i’nin ilk seri üretim modeli olan BMW i3, 29 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında ön tanıtım etkinlikleri kapsamında ülkemize geldi. Hem potansiyel kullanıcılara hem de kamuoyuna BMW i markası ve BMW i3’ü şimdiden, daha yakından tanıtmak isteyen Borusan Otomotiv, Kanyon AVM önünde kurulan BMW i Teknoloji Üssünde yeni modelini sergiliyor. Bu modern ve dikkat çekici mekanda ziyaretçiler, BMW i markasının genlerini oluşturan çevreci teknoloji ve geri dönüştürülebilir unsurlar hakkında detaylı bilgi sahibi olurken, BMW i3’ü yakından inceleme fırsatı bulabilecekler. 
 
Borusan Otomotiv tarafından düzenlenen ön tanıtım etkinlikleri kapsamında ülkemize getirilen BMW i3 modeli, geçtiğimiz günlerde başlayan seri üretiminin ardından bazı Avrupa ülkelerinde kademeli olarak ilk müşterilerine teslim edilmeye başlanmış olmasıyla da dikkat çekiyor. Global anlamda şimdiden 100 binden fazla kişinin test sürüşü için başvurduğu ve tasarım olarak BMW markasının karakteristik stil özelliklerini taşıyan çizgilere sahip BMW i3, aynı zamanda cesur geometrik hatlarıyla da öne çıkıyor. 

Yeni BMW i3 resmi fotoğraf galerisi için lütfen tıklayınız.

Yeni BMW i3 detay resimleri için lütfen tıklayınız.

Yeni BMW i3 teknik özellikleri haberi için lütfen tıklayınız.

170 hp güç ve 250 Nm tork üreten motor ve 22 kwh kapasiteli bataryalara sahip i3, 1195 kg'lık ağırlığına rağmen, 0'dan 100 km/s hıza 7.2 saniyede erişebiliyor. Maksimum olarak 150 km/s hıza çıkabilen i3, her gün şarj edildiğinde, confort modunda 130 ile 160 km arasında ve ECO PRO+ modunda 200 km menzil sunabiliyor. Ayrıca i3 ekstra olarak sunulan, 34 hp güç üreten 0.65 litrelik iki silinidirli dizel motorun jeneratör görevi yapara aküleri şarj etmesiyle 300 km boyunca hiç şarj istasyonuna uğramadan gidebiliyor. Henüz ülkemizde sunulmayan i3'ün Almanya satış fiyatı ise 34.950 euro. 

Yeni BMW i3 tanıtım videosu 1 için lütfen tıklayınız.

Yeni BMW i3 tanıtım videosu 2 için lütfen tıklayınız.

Yeni BMW i3 tanıtım videosu 3 için lütfen tıklayınız.

Yeni BMW i3 tanıtım videosu 4 için lütfen tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo