VOLKSWAGEN, YENİ PASSAT İLE AİLEYİ GENİŞLETİYOR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:47

Yeni nesil Passat, sedan, variant, CC, SUV, Shooting Brakce, coupe ve convertible karoser seçeneklerine sahip olacak.

VOLKSWAGEN, YENİ PASSAT İLE AİLEYİ GENİŞLETİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil B8 kodlu Passat'ın hazırlıklarını sürdüren Volkswagen, güncel nesilde sedan, variant ve CC modellerinde oluşan aileyi daha da genişleterek daha fazla kullanıcıya hitap etmeyi hedefliyor. Bu modellere, Tiguan ile Touareg arasında konumlandırılacak bir SUV, 2 kapılı karosere sahip olacak, coupe ve cabriolet, CC modelinin sportif station versiyonu, Shooting Brake ve Variant'ın araziye uyarlanmış versiyonu Alltrack karoser seçeneklerine sahip olacak yeni nesil, Passat, Alman markanın MQB adını verdiği ölçeklenebilir platform üzerinde yükselecek. İlk olarak 2014 yılının sonlarına doğru, sedan ve variant karoser seçenekleri ile bayilerdeki yerini alacak yeni Passat'ı sonrasında diğer karoser seçeneklerine sahip versiyonlar takip edecek.

Öncüsüne göre artan boyutları ile daha fazla iç hacim sunacak yeni nesil Passat, 125 ve 150 hp güç seçeneklerine sahip 1.4 TSI, 180 hp güç üreten 1.8 TSI, 220 hp ile 280 hp güç çıkışlarına sahip 2.0 TSI benzinli motor seçeneklerine sahip olacak. Yeni Passat'da görev yapacak 1.6 litrelik dizel TDI motor, 116 hp güç ve 250 Nm tork üretecekken, 2.0 litrelik dizel motorun, 150 hp, 184 hp ve 231 hp güç üreten 3 farklı seçeneği yer alacak. Öncüsüne göre 100 kg daha hafifi olacak yeni Passat'ın güncel nesle göre yüzde 15 daha ekonomik tüketim rakamlarına imza atacağı belirtiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DSG ve start-stop sistemlerini sunacak yeni Passat'ın tüm versiyonları Euro 6 emisyon normlarını karşılayacak. 

Yeni modüler bilgi-eğlence sistemi MIB 2'nin sunulacağı yeni Passat, büyük bir dokunmatik renkli ekranı ile, akıllı telefonlara bağlanma imkanı ve İnternet TV gibi ek özelliklere sahip olacak. Trafik sıkışıklığı uyarı sistemi ve çevre görüş sistemi gibi donanımlarda, ilk kez yeni nesil ile birlikte Passat'ta sunulacak. 

Yeni nesil CC taslak resmi

Yeni nesil Passat sedan taslak resmi

Yeni nesil Passat Shooting Brake taslak resmi

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo