2019 BMW Z4 iç kabini yeni dijital kontrol paneliyle ortaya çıktı

Ototeknikveri     19 Nisan 2018 01:13

BMW Z4 konseptini geçen yıl Z4 konseptini Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde tanıtmıştı. Model, üretime doğru ilerleyişini sürdürüyor.

2019 BMW Z4 iç kabini yeni dijital kontrol paneliyle ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçılar yeni BMW Z4’ü fotoğrafladılar ve bu sayede iç kabini de ilk kez gözler önüne serdiler. Z4, BMW’nin Digital Day etkinliğiyle tanıtılan yeni dijital kontrol paneliyle geliyor.

 

Ekran tam fonksiyonel görünmezken, modelin son halinde navigasyon verileri gibi bilgilerin görüntülenebileceği geniş bir ekran alanı bulunacak. Ekranın sol köşesinde hız saati, sağında ise takometre bulunuyor. Ekran kişiselleştirilebiliyor ve yağ ısısı, yakıt ekonomisi gibi verileri gösterebiliyor.

 

Dijital kontrol panelinin yanı sıra, yeni bir işletim sistemine sahip güncellenmiş multimedya sistemi de sunuluyor. Fotoğraflarda ekran kapalı görünüyor ancak BMW’nin açıklamalarından yeni işletim sisteminin daha sezgisel ve basit bir kullanım şekli olduğunu biliyoruz.

 

Kullanıcılar dokunma, ses ve jest kontrolleriyle ya da geleneksel iDrive kontrol aracıyla multimedya sistemini kontrol edebiliyor. Sistem kişiselleştirilerek sürücünün ihtiyaçlarına göre adapte edilebiliyor.

 

Multimedya sisteminin altında iki hava girişi bulunuyor, bunları siyah çerçeveler ve yeni kontrol araçları çevreliyor. Modelde ayrıca sık kullanılan fonksiyonlara kolay erişim sağlayan ses kontrolleri sunuluyor.

 

Diğer dikkat çeken özellikler arasında kısa ve kalın bir vites kolu ve USB portu, kablosuz akıllı telefon şarjı gibi özelliklerle gelen bir depolama bölümü bulunuyor.

 

Z4’ten video görüntüleri

Z4 prototipi otomobil meraklıları tarafından Avusturya’nın Graz kenti yakınlarındaki yollarda videoya da çekildi. Otomobilin Graz’da görüntülenmesinin bir anlamı var, zira burası Magna Steyr fabrikasının bulunduğu yer. BMW Z4 ve Toyota Supra’nın bu fabrikada üretilmesi bekleniyor. Dolayısıyla bu modeller Graz’da test ediliyor olabilir.

 

Videoda otomobilin arka kısmını görebiliyoruz. Burada ince arka lambalar ve ikili egzoz sistemi dikkat çekiyor. Modelde sportif bir ön tampon, geniş bir ön panjur ve geriye doğru yatık farlar bulunuyor.

 

Hangi motorlar kullanılacak?

Motor seçenekleri henüz onaylanmadı ancak Avrupa’da giriş seviyesi versiyonda dört silindirli, 197 PS (195 hp/145 kW) güç çıkışı, 320 Nm torka sahip motor kullanılması bekleniyor. Kuzey Amerika’da ise dört silindirli motor 250 hp (186 kW/253 PS) güç çıkışıyla sunulabilir. Söylentiler 3.0 litre TwinPower Turbo altı silindirli motorun da 335 PS (246 kW/330 hp) ve 385 PS (283 kW/380 hp) güç çıkışlarıyla sunulabileceği yönünde.

 

BMW Z4 bu yaz tanıtılacak, ayrıca Ekim ayında Paris Motor Show’da yer alacak.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo