Yeni 2018 BMW X5 yine kameralara yakalandı

Ototeknikveri     19 Nisan 2018 01:27

Yeni nesil X5 SUV tanıtım tarihi yaklaşırken kamuflajlarını azalttı. Yeni model BMW’nin yeni iDrive multimedya sistemiyle gelecek.

Yeni 2018 BMW X5 yine kameralara yakalandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW X5 Eylül ayında Paris Motor Show’da yapılması beklenen tanıtımından önce casus fotoğrafçılar tarafından yine görüntülendi.

 

Yeni SUV, BMW İşletim Sistemi 7.0 adı verilen, BMW’nin en yeni iDrive multimedya teknolojisini kullanan ilk model olacak.

 

Son gelen fotoğraflar otomobilde sürprizler olmadığını ve evrimsel bir tasarım diliyle geleceğini gösteriyor. Otomobilde altıgen aydınlatma imzası kullanılmış.

 

BMW’nin SUV satışları, diğer otomobil markalarının çoğu gibi, son on yılda hızla büyüdü ve firma bu başarıyı gelecek yıl X5 ile sürdürmeyi planlıyor. Yeni model X2’yi takiben BMW’nin SUV atağının bir parçası olacak. Range Rover rakibi X7’nin de gelecek yıl gelmesi bekleniyor.

 

2013’te piyasaya çıkan mevcut X5, 2006 yılında çıkan ikinci nesil ile aynı mimariyi kullanıyor. 2018 X5 için en önemli noktalardan birisi yeni bir platform olacak. Yeni 5 Serisi’nde kullanılan platformun modifiye edilmiş bir versiyonunun X5’e de kullanılması bekleniyor.

 

“CLAR” adıyla bilinen mimari yeni X3’te de kullanıldı ve bu modelin ağırlığının 55 kg azaltılmasını sağladı. Platformun X7’ye de gelmesi bekleniyor. CLAR, X5’in yakıt verimliliğini de artıracak, 5 Serisi’nden alınacak daha verimli dört ve altı silindirli benzinli ve dizel motorların kullanılmasına imkan verecek. Yine CLAR platformu sayesinde plug-in hibrit teknolojisinin de modele gelmesi bekleniyor.

 

Motorlar ve platformun yanı sıra, X5’in iç kabininde de 5 Serisi’nden alınmış özellikler bulunacak. Kabinde yeni tasarımın yanı sıra dijital kadranlar, yeni iDrive sistemi ve kablosuz Apple CarPlay gibi teknolojilere yer verilecek. Yeni X5’te yarı otonom sürüş özelliği de bulunacak.

 

X serisinin en çok satan modeli X1 olsa da, X5 de çok önemli bir oyuncu. 2016’ya kıyasla %8.8 artışla, geçen yıl dünya çapında 180.000 adet X5 otomobil satıldı. Model, BMW’nin toplam satışlarının %8.7’sini temsil ediyor.

 

Son Güncelleme : 20 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo