Yeni nesil BMW iDrive araç içi multimedya sistemi tanıtıldı

Ototeknikveri     19 Nisan 2018 01:31

Yeni X5’te yer alacak BMW iDrive multimedya sistemi yeni dijital kadranlar ve jest kontrolü gibi özelliklerle gelecek.

Yeni nesil BMW iDrive araç içi multimedya sistemi tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW İşletim Sistemi 7.0 adı verilen yeni nesil iDrive, zaman içinde BMW’nin tüm yeni modellerinde kullanılacak. Sistem, sezgisel kontrolleri ve hızlı çalışması nedeniyle sektörün en iyileri arasında gösteriliyor.

Yeni iDrive 7.0 artık tamamen dijital arayüze sahip ve yeni tasarlanmış kadranlarla geliyor. Navigasyon gibi çeşitli bilgiler kadranlar arasında görüntülenebiliyor ve seçilen sürüş moduna göre ekran renk değiştiriyor.

Orta konsoldaki kontrol ekranı da dokunmatik komutlara daha hızlı yanıt verecek şekilde güncellenmiş. Yeni sistem ses ve jest kontrolüyle de yönetilebilecek. Ayrıca orta konsoldaki döner kontrolör de sunulmaya devam ediliyor.

Kontrol ekranı 10 menü sayfasından oluşuyor. Bu menüler kişisel ihtiyaçlara göre değiştirilebiliyor. Her ekran iki ya da dört araç barındırabiliyor, bu araçlar navigasyon, radyo, klima ayarları, telefon entegrasyonu gibi fonksiyonlara erişim sağlıyor.

İlk kez X5 modeliyle piyasaya sürülecek yeni iDrive sistemi, bunun ardından yine bu yıl içinde çıkacak 3 Serisi ve X7 SUV’de de yer alacak.

 

Son Güncelleme : 20 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo