Çin’e özel yeni bir Skoda SUV

Ototeknikveri     20 Nisan 2018 02:02

Skoda Çin’e özel yeni SUV modelinden ilk çizimleri yayınladı. Otomobil Çinli şehirli kullanıcıların ihtiyaçları için tasarlandı ve geliştirildi.

Çin’e özel yeni bir Skoda SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Kodiaq ve Skoda Karoq modellerini takip eden yeni ana akım SUV, Skoda’nın Çin piyasasına özel SUV ailesinin üçüncü üyesi olacak. Modelin tanıtımı 2018 Pekin Motor Show’da yapılacak.

 

Kodiaq ve Karoq modellerinin lansmanlarıyla Skoda’nın SUV atağı hızlandı. Şimdi Skoda bu modellerin iddialı tasarımını Çin piyasasına yönelik yeni SUV’ye aktarıyor. Tüm Skoda SUV’lerin ortak noktalarından olan kristal detaylar yeni modelde de bulunuyor.

Skoda’nın SUV stratejisi markanın büyümesinde çok önemli bir yer tutuyor. Yılın ilk çeyreğinde %30 SUV piyasa payı ile, Skoda Çin piyasasında güçlü bir konuma sahip. Şimdi üçüncü SUV de Pekin Motor Show ile birlikte Çin piyasasına giriyor.

 

Çin Skoda’nın en büyük pazarı, zira her dört Skoda otomobilden birisi bu ülkede satılıyor. 2017’de firma Çin’de satışlarını %2.5 artırarak 325.000 adete çıkardı. 2017 yılı, Skoda’Nın 2007’de Çin’e yeniden girmesinden bu yana geçirdiği en iyi yıl oldu.

30 Mart 2016’da Volkswagen, SAIC Motor Co. Ltd. ve Skoda Auto temsilcilerinin Çin devlet başkanı Xi Jinping’in Çek Cumhuriyeti’ne ziyaretinde imzaladıkları iyi niyet anlaşmasıyla Skoda’nın Çin’de gelecekteki büyümesi de garanti altına alındı. Skoda’nın en büyük pazarı için 2 milyar euro tutarında beş yıllık bir yatırım planı hazırlandı. Firma Çin’e yönelik model portföyünü yeni SUV’ler ve elektrikli otomobiller ile zenginleştirecek.

Son Güncelleme : 23 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo