Volkswagen I.D. R dünya prömiyerine hazır

Ototeknikveri     20 Nisan 2018 03:23

Volkswagen için motor sporlarında yeni bir çağ başlıyor. 22 Nisan Pazar günü tanıtılacak I.D. R Pikes Peak, Volkswagen’in ilk tam elektrikli yarış otomobili olacak.

Volkswagen I.D. R dünya prömiyerine hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hafif konstrüksiyon ve aerodinamik mükemmellik otomobilin heyecan verici tasarımına ekleniyor, güçlü elektrikli motor ise bu özellikleri tamamlıyor. I.D. R Pikes Peak kamuoyu önüne ilk kez Fransa’nın Alés kentindeki yarış pistinde çıkacak. Burada tanıtıma ünlü yarışçı Romain Dumas eşlik edecek, Dumas aynı zamanda Haziran’da yapılacak rekor denemesinde otomobilin direksiyonunda olacak. Tanıtımın hemen ardından resmi test programı başlayacak.

 

24 Haziran 2018 günü ise hem otomobil hem de Volkswagen için önemli bir gün olacak. Bu günde, Pikes Peak Uluslararası Tepe Tırmanışı etkinliğinde, I.D. R Pikes Peak elektrikli yarış otomobilleri rekorunu kırmayı deneyecek. “Bulutlara Tırmanma Yarışı” diye de adlandırılan Pikes Peak etkinliği 2682 metre rakımda başlıyor ve denizden 4302 metre yükseklikte sona eriyor. 100 yıldan uzun bir süredir, Pikes Peak motor sporları dünyasının en heyecan verici etkinliklerinden birisi olarak görülüyor. Volkswagen 1987’de yarışa ikonik ve etkileyici bir iki motorlu Golf ile katılmış ancak zafere çok yaklaştığı halde elde edememişti. Firma şimdi elektrikli yarış otomobilleri alanında yeni bir rekor kırmayı hedefliyor.

 

 

Son Güncelleme : 23 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo