Magna, Ford için karbon fiber alt şasi geliştirdi

Ototeknikveri     23 Nisan 2018 10:28

Magna, gelişmiş karbon fiber alt şasi prototipini Ford’a teslim etti. Yeni ürünün seri üretimi için bu yıl sonunda karar verilmesi planlanıyor.

Magna, Ford için karbon fiber alt şasi geliştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alt şasi, bir Ford Fusion sedan otomobilin ön kısmına yerleştirildi ve tekerlekler ile motor için tutucu görevi görüyor. Sıradan metal alt şasiden %34 daha hafif olan yeni üründe, 45 çelik parçanın yerine iki adet kalıplanmış, dört adet metal parça kullanılıyor.

 

Magna ve Ford alt şasiyi 2017 yılı başlarında karbon fiberin taşıtların yapısal parçalarında kullanılma imkanlarını test etmek için geliştirmeye başladılar.

 

Magna’nın hafif kompozitlerden sorumlu global ürün portföyü direktörü Andrew Swikowski, Magna ve Ford’un şu an bu teknolojinin üretime hazır olup olmadığını bilebilecek bir noktaya ulaşmadığını söyledi. Swikowski, “Müşterimize geçen yılın sonunda bir dizi parça gönderdik ve bileşen testlerine başladılar. Bu yılın sonuna kadar teknolojinin üretime hazır olup olmadığını göreceğiz.” dedi.

 

Ağırlığı azaltan özelliklerinin yanı sıra, karbon fiber alt şasi üretim bandında yapılması gereken hazırlık masraflarını da %30 – 40 oranında azaltıyor.

 

Karbon fiber darbe etkisini metal kadar iyi azaltamadığı için, alt şasi kaza durumunda motoru otomobilin altına alacak şekilde tasarlandı. Eğer seri üretime geçilirse yeni alt şasi yüksek mukavemetli çelikle birlikte kullanılacak.

Son Güncelleme : 23 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo