Suzuki Endonezya Auto Show’da Ertiga minivanı tanıtacak

Ototeknikveri     23 Nisan 2018 10:51

Suzuki’nin Swift modelini temel alan Ertiga minivan bazı piyasalarda altı yıldır satılıyor. Suzuki şimdi Ertiga için stil bakımından Swift’ten daha da farklı görünmesini sağlayacak yeni bir versiyon hazırladı.

Suzuki Endonezya Auto Show’da Ertiga minivanı tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jakarta’daki Endonezya Auto Show’da tanıtılan yeni Ertiga selefinden daha uzun. 130 mm uzatılan minivanın boyu Mercedes B Serisi ve BMW 2 Serisi Active Tourer’i de az bir farkla geride bırakıyor. Önceki modelin boyu ise A Serisi’ne daha yakındı.

 

İç kabinde yolcu veya eşya taşımak için artık daha fazla alan var ve üç sıra koltuklu model 7 kişi alabiliyor. Suzuki içeride şık bir konsol ve ahşap dekorasyonlar kullandıklarını belirtiyor.

 

Hindistan ve Endonezya’da üretiliyor

Büyütülen şasinin üzerinde Suzuki tamamen yeni sac metal kullanmış. Kaportada daha şık kırışıklıklar ve genel olarak daha dinamik bir stil göze çarpıyor. Ertiga’nın 1.5 litre motorla geleceği biliniyor ancak motorun detayları henüz açıklanmadı. Önceki modelde nispeten küçük dört silindirli motorların kullanıldığını göz önüne alırsak, yeni modelde de benzer bir yaklaşım bekleyebiliriz.

 

Suzuki bu segmentin Endonezya’da toplam satışların neredeyse %30’unu oluşturduğunu belirtiyor, dolayısıyla yeni Ertiga marka için önemli bir model. Ertiga’nın üretimi yerel tüketim ve ihracat için Endonezya ve Hindistan’da yapılacak. 2012’den bu yana model 70 ülkede 680.000 adet satıldı.

 

Son Güncelleme : 23 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo