Buick Enspire konsepti çizimlerle Opel’in yeni SUV’si oldu

Ototeknikveri     23 Nisan 2018 12:02

Opel, “X” ailesinde Grandland X’in üzerinde konumlanacak yeni bir SUV çıkartmaya hazırlanıyor. Geçen yıl yapılan açıklamaya göre yeni model 2020’den önce Russelsheim’daki fabrikada üretime girecek ve EMP2 platformunu kullanacak.

Buick Enspire konsepti çizimlerle Opel’in yeni SUV’si oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelde kullanılacak EMP2 platformu Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross ve Opel Grandland X’in de temelini oluşturuyor. Yeni SUV bu modellerden farklı olarak daha büyük bir boyut, lüks bir iç kabin ve yeni teknolojiyle gelecek.

 

Opel geçen yıl General Motors tarafından PSA Grubu’na satıldı ve iki firma arasında bağlantı kalmadı. Yine de, AscarissDesign yeni Buick Enspire konseptinin ilginç bir Opel SUV olabileceğini düşündü. Bu konsept tasarımı Opel’in tasarım kimliğine çok yakın. Dolayısıyla dijital çizimlerle böyle bir model hazırlandı.

Konsept yeni bir yüz, yan aynalar ve kapı tutacaklarıyla üretime hazır bir görünüme kavuşturuldu. Eğimli tavan çizgisi ve boyut sayesinde, böyle bir model gerçek olsaydı BMW X4 ve Mercedes-Benz GLC Coupe ile rekabet edebilirdi.

 

Buick’in Enspire gösteri otomobili gelecek hafta Pekin’de tanıtılacak. Konsept toplam 557 PS (410 kW) güç çıkışı veren iki elektrikli motorla geliyor ve 4.0 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Çizimlerin aksine, Opel’in yeni SUV’si Buick ile herhangi bir ortak noktaya sahip olmayacak ve PSA’ya ait temel bileşenleri kullanacak. Buick, General Motors’a ait ve iki markanın yolları artık ayrıldı. Yine de, ekstra büyük tekerlekler haricinde, Buick ve Opel tasarımlarının harmanlandığı böyle bir SUV ilginç olabilirdi.

Son Güncelleme : 23 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo