Yeni Mitsubishi Lancer crossover olarak geri dönüyor

Ototeknikveri     23 Nisan 2018 04:24

Yeni Mitsubishi Lancer crossover formunda ve muhtemelen hibrit sistemle yeniden doğuyor.

Yeni Mitsubishi Lancer crossover olarak geri dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi Lancer modelini C segmenti bir crossover olarak yeniden yarattı. Yeni Lancer, Ford Focus, Toyota C-HR gibi pek çok modelle rekabet edecek.

 

Japon marka, Renault ve Nissan’la ortaklık içine girmesinden bu yana satışlarında hızlı bir artış yaşıyor. Şimdi firmanın yöneticisi Trevor Mann ve şef tasarımcı Tsunehiro Kunimoto Mitsubishi’nin mevcut tüm SUV’lerini yenilemek, yeni nesil bir küçük otomobil ve Lancer’ı piyasaya sürmek için harekete geçti.

 

Mann, yeni Lancer’ın artık tamamlanmak üzere olduğunu belirtti ve firmanın planları hakkında ipuçları verdi. “2025’e hatta sonrasına kadar üretim planımız hazır. ASX, Outlander ve Triton (L200) modellerimizi yenileyeceğiz. Sonra sırada Pajero ve Lancer var. Lancer en kolayı. Segmente uygun bir çözüm bulduğumuzu düşünüyoruz. Global olarak bakarsanız, C segmenti hatchback piyasası küçülmüyor. ABD ve Avrupa’da ufak bir düşüş var ancak Çin’de satışlar yükseliyor. Yani bu tip otomobillerin çekiciliği devam ediyor. Bu segment global çapta önemli olduğu için, bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

 

Kunimoto, e-Evolution ile önizlenen tasarımın daha küçük bir otomobil için uygun olduğunu belirtiyor. Resim, konseptin nasıl yeni bir Lancer hatchback modeline dönüşebileceğini gösteriyor. Kunimoto sırf C segmenti diye otomobilin geleneksel bir hatchback olmak zorunda olmadığını söylüyor; “Yeni tip bir hatchback otomobil yaratabiliriz. Oldukça radikal düşünüyoruz. Orijinallik, Mitsubishi tasarımının en az tutarlılık kadar önemli bir parçası.”

 

Firma, Lancer’da Renault – Nissan - Mitsubishi ortaklığının CMF C/D platformunu kullanacak. Platform sayesinde dört çekişli sürüş sistemi ve hibrit sisteme yer verilebilir.

 

 

Son Güncelleme : 23 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo