Mercedes-Maybach SUV’den detaylar internete sızdı

Ototeknikveri     23 Nisan 2018 07:51

Yeni off-road model Pekin Motor Show’da A-Serisi sedanla birlikte tanıtılacak.

Mercedes-Maybach SUV’den detaylar internete sızdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konseptiyle ilgili detaylar Pekin Motor Show’un hemen öncesinde internete sızdı. Mercedes daha önce yeni modelin lüks sedan ve SUV stillerinin bir karışımını yansıtacağını söylemişti.

 

Tamamen elektrikli konsept 80 kWh pil ve dört elektrikli motorla çalışıyor. Güç çıkışı 740 hp, azami hız ise 250 km/s.

 

Otomobilin kabininden fotoğraflar oldukça lüks döşendiğini gösteriyor. İçeride dört deri koltuk, kırmızı altın detaylar ve Çin stili çay takımı bulunuyor.

 

Konseptin üretime girmesi beklenmiyor ancak konseptten bazı özellikler üretimi onaylanmış yeni Maybach SUV’de kullanılabilir. Mercedes’in baş tasarımcısı Gorden Wagoner daha önce Maybach’ın mevcut Mercedes modellerini ele almak yerine artık kendi modellerini çıkartabileceğini açıklamıştı. Bu girişimin yeni bir SUV ile başlaması bekleniyor. Wagoner bu SUV’de “modern lüks” yaklaşımıyla geleneksel rakiplerinden farklılaşmak istediklerini belirtmişti.

 

Mercedes’in pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Dr. Jens Thiemer ise başka bir röportajda Maybach markasından elektrikli otomobillerin de gelebileceği sinyalini vermişti. Thiemer’in açıklamaları şöyleydi: “Alt markamız Maybach için stratejimiz oldukça yerinde ve iyi gidiyor. S-Serisi versiyonlarından şimdiden 10.000 adetten fazla satıldı. Ürün portföyü daha da büyütülecek. Mercedes-AMG ve Mercedes-Maybach’dan elektrikli otomobiller göreceğiz. Elektrikli sistemler tüm otomobillerde bulunacak, buna hazır olmalıyız. Bütün ürün portföyümüzün elektrikli olduğu bir nokta gelecek. Bunlar hem plug-in hibrit hem de tam elektrikli otomobiller olabilir.”

Son Güncelleme : 23 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo