Volkswagen yeni modellerini Çin’de görücüye çıkardı

Ototeknikveri     25 Nisan 2018 03:52

Volkswagen en büyük piyasası Çin’de sadece 2018 yılı içinde dokuz yeni model çıkartacak. Yeni nesil Lavida ve yeni Volkswagen CC (Arteon’un Çin versiyonu) Pekin’deki Auto China 2018 fuarında tanıtılıyor.

Volkswagen yeni modellerini Çin’de görücüye çıkardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen fuarda yeni Touareg ve T-Roc modelleriyle SUV segmentinin firma için önemini de vurgulayacak. Fütüristik elektrikil ve otonom lüks sedan I.D. Vizzion prototipi ise geleceğe bir bakış atmamızı sağlayacak.

 

Volkswagen 2017’de Çin’de 3.2 milyon adet otomobil sattı ve ülkedeki en başarılı yılını yaşadı. Başarı hikayesi bu yıl da devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %8.6 artışla 750.000 otomobil satıldı. Güçlü konumunu pekiştirmek için Volkswagen Çin piyasasında atağa geçti ve mevcut modellerini yenilerken, aynı zamanda portföyünü yeni segmentlerde çıkartacağı ürünlerle genişletmeye hazırlanıyor. Yeni plug-in hibrit ve elektrikli otomobiller de firmanın planları arasında yer alıyor.

 

Pekin’de gerçekleştirilen Auto China 2018 fuarında Çin’de çok önemli bir segment olan sedan otomobiller ön planda. Bu segmentin başını çeken Volkswagen Lavida’nın yeni nesli iddialı tasarım dili ve eskisinden çok daha geniş iç kabinle geliyor. Yeni Lavida Volkswagen Grubu’nun MQB platformunu kullanıyor ve bu sayede üst düzey verimlilik, tatmin edici bir sürüş performansı, modern multimedya ve sürüş yardım sistemleriyle sunuluyor.

 

Fuarda tanıtılan bir diğer model de Arteon’un Çin’de üretilen versiyonu Volkswagen CC. Avrupa’da başarılı olan bu fastback şimdi tasarımıyla Çinli müşterileri de etkisi altına alıyor. Coupe benzeri şık çizgileriyle otomobil aynı zamanda geniş kullanım alanı ve konfor sunuyor. Bu özellikler CC’ye lüks sedan segmentinde sağlam bir yer edindirdi.

 

Yeni Touareg de sadece bir kaç hafta önce Pekin’de tanıtıldı. Volkswagen’in yeni teknolojik amiral gemisi şimdi Çin’deki ilk fuar çıkışını yapıyor. SUV segmenti Çin piyasasının %44’ünü oluşturuyor ve bu trendin devam etmesi bekleniyor. Volkswagen SUV atağıyla bu segmentteki varlığını da güçlendiriyor. Yeni Touareg’in yanı sıra, firma bu yıl piyasaya üç model daha sürmeyi planlıyor. Bunlar arasında Pekin’de tanıtılan T-Roc’un Çin versiyonu da bulunuyor. Yeni model 2018’in üçüncü çeyreğinde Çin’de satışa çıkacak. Aks mesafesi de dahil olmak üzere, bu modelin Avrupa versiyonundan farklı.

 

Volkswagen Pekin’de ziyaretçilere I.D. Vizzion prototipi ile geleceğin sürdürülebilir mobilitesine göz atma şansı da veriyor. Sedan elektrikli I.D. ailesine liderlik edecek ve 2022’de piyasaya çıkacak. Prototip otonom sürüşü destekliyor, inovatif işletim ve bilgilendirme sistemleri sesli komutlarla ve artırılmış gerçeklikle kontrol edilebiliyor.

 

I.D. Vizzion yeni MEB mimarisini kullanıyor ve bu platformun teknolojik yeteneklerini göz önüne seriyor. Platform, kompakt otomobillerden SUV’lere, kamyonetlere ve büyük sedanlara hemen hemen her segmente uygun. İlk MEB platformlu modeller Avrupa ve Çin’de 2020’de çıkacak.

 

Volkswagen 2023’e kadar sadece Çin’de on tam elektrikli model tanıtacak. 2025 itibariyle ülkede toplam 650.000 elektrikli otomobil satılması planlanıyor.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo