Mitsubishi Motors Xpander modelini Endonezya’dan ihraç etmeye başladı

Ototeknikveri     26 Nisan 2018 04:45

Mitsubishi Motors popüler Xpander küçük MPV modelini Endonezya Bekasi’deki modern fabrikasından dünya pazarlarına ihraç etmeye başladığını duyurdu.

Mitsubishi Motors Xpander modelini Endonezya’dan ihraç etmeye başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İhracatın yapılacağı ilk piyasa Filipinler olacak. Ardından Tayland, Vietnam ve başka uluslararası piyasalar da buna eklenecek. İlk yıl 30.000 otomobilin ihraç edilmesi planlanıyor.

 

İhracatın başlangıcı için yapılan törende Endonezya devlet başkanı Joko Widodo da bulundu. Mitsubishi’nin Endonezya’dan yapacağı bu ilk büyük çaplı ihracat hamlesine, Endonezya hükümeti ve ortak girişim partnerleri Mitsubishi Corporation ile PT Krama Yudha destek verdi.

 

2017 yılının Ağustos ayında Endonezya’da piyasaya çıkan Xpander büyük ilgiyle karşılandı. Ülkede yayınlanan Otomotif gazetesinden Yılın Otomobili ödülü alan model için bugüne kadar 66.000 sipariş kaydedildi. Mart ayında Xpander en çok satan model oldu.

 

Mitsubishi’nin Bekası fabrikasında üretim kapasitesinin %50’si Xpander için kullanılıyor. Fabrika yılda 160.000 araç üretebiliyor. Bekasi fabrikasında 3000 kişi çalışıyor. Üretimin artışıyla birlikte 400 yeni çalışan alınması da planlanıyor.

 

Xpander modelinin ihracatıyla birlikte Mitsubishi’nin Asya pazarındaki konumu daha da güçlenecek.

 

 

Son Güncelleme : 26 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo