Skoda Kamiq Auto China 2018’in yıldızı oldu

Ototeknikveri     26 Nisan 2018 03:39

Skoda’nın yeni şehir SUV’si Kamiq için perde açıldı. Yeni model Pekin’de Auto China 2018 fuarında 4 Mayıs’a kadar sergilenecek.

Skoda Kamiq Auto China 2018’in yıldızı oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni SUV, Kodiaq ve Karoq’tan sonra, Skoda’nın Çin’deki modern SUV ailesinin üçüncü üyesi. Model, Skoda Karoq’un altında konumlanıyor. Fuarda yeni Kamiq’in yanı sıra Superb, Octavia ve Octavia Combi gibi modeller de sergilenecek.

 

Kompakt boyutlarına rağmen yeni Skoda Kamiq geniş bir iç kabin sunuyor. Otomobil 4390 mm uzunluğunda, 1781 mm genişliğinde. Yükseklik 1593 mm, aks mesafesi ise 2610 mm. Yeni model gücünü 81 kW 1.5 litre benzinli motordan alıyor. Motorun tork değeri 150 Nm. Skoda Kamiq otomatik şanzıman ve 17 inç alaşım jantlarla sunuluyor.

 

İç kabinde, konsolun ortasında yer alan multimedya ekranı otomobilin pek çok fonksiyonuna erişim sağlıyor. Ön koltuklar üç boyut efektli kareli desenli döşemeler, üst düzey konfor ve yanal destekle geliyor.

İddialı tasarımı, geniş kullanım alanı, yeni ve modern bağlantı çözümleriyle yeni Skoda Kamiq genç ve şehirli Çinli müşterileri hedefliyor. Dikkat çeken bir diğer özellik de yapay zeka temelli ses tanıma teknolojisi iFLYTEK. Sistem bölgesel Çin lehçelerini tanıyabiliyor ve kişisel ya da yerel konuşma stillerini öğrenebiliyor. Akıllı telefonlar Apple CarPlay, Baidu CarLife ve MirrorLink aracılığıyla Kamiq’e entegre edilebiliyor ve 1280 x 720 piksel çözünürlüğündeki 8 inç ekrandan yönetilebiliyor. Bununla birlikte plaka bazlı sürüş kısıtlamaları, gerçek zamanlı trafik bilgileri, hava durumu gibi servisler de sunuluyor.

 

Skoda’nın SUV stratejisi markanın büyüme planları için büyük önem taşıyor. Dünyanın en büyük otomobil piyasası Çin, Skoda’nın da en önemli ikinci piyasası. 2017’de ülkede %2.5 artışla 325.000 Skoda otomobil satıldı. Bu da markanın her dört otomobilinden birisinin Çin’e satıldığı anlamına geliyor. Skoda Çin’e geri döndüğü 2007 yılından bu yana ülkede 2 milyon 350 bin otomobil sattı.

 

Skoda ülkedeki ürün portföyünü genişletmek ve varlığını güçlendirmek için Çin’e yaptığı yatırımlara devam ediyor ve Çin hükümeti tarafından da destekleniyor. 2016’da Çin devlet başkanı Xi Jinping’in Çek Cumhuriyeti ziyaretinde Skoda’nın Çin’deki beş yıllık 2 milyar euro tutarında yatırım planı için karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo