Volkswagen sunduğu seçenekleri çoğaltıyor

Ototeknikveri     26 Nisan 2018 08:02

Volkswagen dünya çapında en çok satan otomobili Volkswagen Golf’ün yarı hibrit versiyonunu çıkartmaya hazırlanıyor. Yeni model, sürdürülebilir, verimli ve güçlü bir alternatif oluşturacak.

Volkswagen sunduğu seçenekleri çoğaltıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sekizinci nesil Golf’te inovatif ve yeni hibrit sistemlere yer verilmesi, Volkswagen için yeni bir çağın başlangıcı anlamına geliyor. Gelecekte, Volkswagen kademeli olarak model serisindeki tüm otomobillerde elektrikli sürüş sistemlerine yer verecek. Firma, otomotiv sektörünün en önemli etkinliklerinden Uluslararası Viyana Motor Sempozyumu kapsamında geleceğin elektrikli sürüş sistemlerine bakış atmamızı sağlıyor.

 

Volkswagen yanmalı motorları 48 V kayışlı marş motoru ve 48 V pille birlikte sunacak. Bu sürdürülebilir kombinasyon Volkswagen’in gelecekteki hibrit modellerine geçişi temsil ediyor. 48 V yarı hibrit teknolojisi yanmalı motoru devre dışı bırakarak sürüş imkanı veriyor, böylece 100 kilometrede 0.3 litre yakıt tasarrufu yapılabiliyor. Dahası, bu yarı hibrit çözüm başlatma sırasında elektrik desteğiyle çok daha gelişmiş dinamikler ve kullanım kolaylığı sunuyor.

 

48 V teknolojisinin ardındaki bilim

48 V teknolojisi motor tasarımında yeni bir bölümü temsil ediyor, elektrikli sürüş sisteminin maliyetini düşürüyor. 48 V sistemi iyi tanınan 12 V sistemine ek olarak kullanılacak. Daha hafif ve kompakt 48 V sistemi, 12 V sistem ekıyasla daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor, fren enerjisinin geri kazanımına imkan veriyor. Yüksek voltaj, 48 V kayışlı marş motorun çalıştırılması gibi işlemler için de yeterli enerji sağlıyor.

 

Marş motoru hem alternatör hem de başlatıcı görevi görüyor. Aynı zamanda küçük ve hafif bir elektrikli motor gibi çalışarak, otomobil başlatılırken elektrik desteğiyle sürüş torkunu anında yükseltiyor. Jeneratöre güç bir kayış aracılığıyla iletiliyor. Jeneratör aynı zamanda – otomobil hareket halindeyken mümkün olan anlarda kapalı tutularak tasarruf sağlayan - yanmalı motoru başlatıyor. Bir diğer önemli bileşen de 48 V lityum iyon pil. Pilde frenden geri kazanılan enerji saklanabiliyor. Marş motoru gerekli voltajı pil aracılığıyla alırken, 12 V güç kaynağı gerekli voltajı DC/DC dönüştürücüden alabiliyor.

 

Yeni ürün stratejisi sayesinde Volkswagen yakın gelecekte ürün portföyünde I.D ailesi gibi tam elektrikli motorların yanı sıra hibrit, yarı hibrit ve doğal gaz gibi daha uygun maliyetli ama yine çevre dostu alternatifler de sunacak. Böylece tüketiciler alternatif enerjili otomobillerden çok daha yaygın ve demokratik şekilde faydalanabilecek.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo