Lynk & Co Avrupa’da sadece hibrit ve elektrikli modeller sunacak

Ototeknikveri     27 Nisan 2018 12:54

Geely’nin sahibi olduğu Lynk & Co’nun yöneticisi Alain Visser, markanın Avrupa’da sadece hibrit ve elektrikli otomobiller satacağını açıkladı.

Lynk & Co Avrupa’da sadece hibrit ve elektrikli modeller sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın ilk modeli 01 SUV benzinli motorla sunuluyor ancak bundan sonra Avrupa’da sadece çevre dostu alternatifler piyasaya sürülecek. Pekin Auto Show’da konuyla ilgili konuşan Alain Visser “Avrupa stratejimiz her zaman yeni teknolojili güç aktarım mekanizmaları üzerine oldu. Pekin’deki açıklamamız da bu vizyonu doğruluyor. Avrupa’da satılacak Lynk & Co modellerinde dizel, manuel şanzıman ya da yanında elektrikli motor olmadan tek başına herhangi bir içten yanmalı motor bulunmayacak. 2019’da üretime başlayacağız. 2020’de modellerimiz satışa çıktığında ise, Amsterdam, Barselona, Berlin, Brüksel ve Londra’da bütün modellerimiz alternatif enerjili olacak.”

Lynk & Co için farklı hibrit ve elektrikli sistemleri modellerine adapte etmek kolay olacak çünkü 01 de dahil olmak üzere Volvo’dan alınan bu platformlar en başından beri bu tip sistemleri destekleyecek şekilde geliştirildi.

Eğer herşey planlandığı gibi giderse, Belçika Ghent’deki fabrikada üretimin başlamasından kısa süre sonra, firma 2020’de Avrupa’da 01 modelini çıkartacak. Eğer 01 başarılı olursa 02 crossover ve 03 sedan da dünya genelinde müşterilerle buluşacak.

Son Güncelleme : 27 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo