YENİ 2014 MAKYAJLI VOLKSWAGEN POLO GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:57

Volkswagen, yeni Polo'nun farklılıklarını, yeni motorlarının detaylarını ve teknik özelliklerini yayınladı.

YENİ 2014 MAKYAJLI VOLKSWAGEN POLO GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, b segmentinde yer alan başarılı modeli Polo'yu makyaj operasyonu ile daha güncel hale getiriyor. İlk olarak 2009 yılında yollara çıkan güncel nesil, daha modern ve şık hale gelmesi için aracın iç ve dış tasarımının yanında, motor seçeneklerinde de farklılaşmaya gidilmiş. Yeni Polo'ya önden bakıldığında, elden geçirilen tampon, yatay çizgiler ile güncelenen ön ızgara ve tasarımı aynı kalmasına karşın üst donanım seviyeleri ile LED opsiyonu sunan yeni ön farlar öne çıkıyor. Araca arkadan bakıldığında ise plakalığa daha genişl yer açılan ve ufak değişikliklerle daha şık hale getirilen arka tamponun yanında, tasarımı değiştirilen stop farları dikkat çekiyor. 15 ile 17 inç arasında değişen jant seçeneklerine sahip olacak yeni Polo'da, 15 farklı gövde rengi seçeneği mevcut olacak.

Yeni Polo'nun ayrıntılı resim galerisi için lütfen tıklayınız.

İç mekana geçildiğinde ise yeni Polo'da, ilk dikkat çekenler, yeni 3 kollu direksiyon simidi, tasarımı değiştirilen orta konsol ve yeni kontrol düğmeleri oluyor. 5 veya 6.5 inçlik dokunmatik ekranın yer aldığı orta konsolda, arka görüş kamera sisteminin takip edilebilmesine imkan verecek yeni Polo'da, şehir içi acil fren fonksiyonu, adaptif cruise control ve çarpışma sonrası ikincil fren sistemi gibi güvenlik donanımları da sunulmaya başlanıyor.  

Yeni Polo'nun dış tasarım videosu için lütfen tıklayınız.

Yeni Polo'nun iç tasarım videosu için lütfen tıklayınız.

Güncel Polo modellerini ve fiyatlarını incelemek için lütfen tıklayınız.

Motor konfigürasyonularında da değişikliğe gidilecek yeni Polo'da, artık 1.2 ve 1.6 litrelik dizel TDI motorlara yer verilmeyecek. Bunların yerine, 75, 90 ve 105 hp güç çıkışı seçeneklerine sahip olan, üç silindirli 1.4 litrelik dizel TDI motor yeni Polo'da görev alacak. Yeni 1.4 litrelik dizel motor, 1.6 litrelik dizele göre yüzde 21 daha verimli olmasıyla öne çıkacak.  Benzinli cephesinde ise en dikkat çekici yenilik 90 hp güç üreten 3 silinidili 1.0 litrelik turbo benzinli motora sahip Polo TSI BlueMotion olacak. Atmosferik benzinlilerde ise 60 hp ve 75 hp güç üreten 1.2 litrelik benzinli motor Polo'da sunulmaya devam edecek. Üç silindirli turbo beslemeli 1.2 litrelik TSI motorda 90 ve 110 hp güç alternatifleri ile Polo'da sunulacak. Öncüsündekine göre 10 hp daha güçlü olmasıyla dikkat çeken, Polo GT'de kullanılacak 1.4 litrelik TSI motor silindir kapatma fonksiyonuna da sahip olacak. Polo'nun en güçlü seçeneği olan GTI ise 12 hp güçlenen, artık 192 hp üç üreten 1.4 litrelik TSI motora ev sahipliği yapacak. 5 veya 6 ileri oranlı manuel şanzıman sçeeneklerine sahip olacak yeni Polo'da, yedi ileri oranlı DSG şanzıman'da opsiyon olarak sunulmaya devam edecek. İlk resmi tanıtımı Mart ayında gerçekleştirilecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak yeni Polo'nun satışına fuarın hemen ardında başlanacak ve fiyat bilgileri de o zaman netleşecek. 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo