Volkswagen Çin’de yeni SOL markasını E20X modeliyle başlattı

Ototeknikveri     28 Nisan 2018 10:09

Volkswagen ve JAC Motors güçlerini birleştirerek yeni SOL markasını Pekin Motor Show’da tanıttılar.

Volkswagen Çin’de yeni SOL markasını E20X modeliyle başlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Adını İspanyolca güneş anlamına gelen “SOL” kelimesinden alan yeni marka alternatif enerjili taşıtlara odaklanacak. Firmanın konsepti Seat tarafından geliştirildi. SOL modelleri Avrupa tasarımını “Güç Sizde” sloganıyla yansıtacak.

 

SOL’un ilk modeline E20X adı verildi. Bu elektrikli crossover bu yıl sona ermeden Çin’de piyasaya çıkacak. Modelin özellikle ön fasyasında belirgin bir Seat havası var.

Modelin ince ön panjuru köşeli farlar ve sportif hava girişleriyle çevreleniyor. Bunun yanı sıra sahte kaydırma plakası, plastik gövde kaplaması ve portbagaj görülüyor. Diğer dikkat çeken özellikler arasında eğimli ön cam ve Hyundai Genesis Coupe benzeri arkaya doğru batan bir bel çizgisi var.

 

İç kabin yüksek teknolojiyle donatılmış. 4G bağlantısı, dokunmatik ekranlı multimedya sistemi ve 8 inç ekran bu teknolojilere örnek olarak sayılabilir. E20X aynı zamanda akıllı hava arıtma sistemiyle geliyor. Sesli kontrol ve konsolda 7 inç ekran, anahtarsız giriş, kör nokta izleme sistemi ve 360 derece park kamerası diğer önemli özellikler arasında.

Performans özelikleri henüz onaylanmadı ancak modelin JAC iEV7S’yi temel aldığı ve aynı motoru kullandığı söyleniyor. Dolayısıyla otomobilde 116 PS (114 kW) güç çıkışı ve 270 Nm torka sahip elektrikli motor bulunması bekleniyor. Firma otomobilin 300 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olduğunu ise doğruladı.

 

 

Son Güncelleme : 28 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo