Toyota Corolla ve Levin elektrikli modellerini tanıttı, C-HR da yolda

Ototeknikveri     28 Nisan 2018 10:15

Toyota Pekin Motor Show’da 2020 yılına kadar Çin’de 10 elektrikli model çıkartacağını açıkladı.

Toyota Corolla ve Levin elektrikli modellerini tanıttı, C-HR da yolda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu açıklama kapsamında, Toyota Corolla ve Levin modellerinin plug-in hibrit versiyonlarını tanıttı. Firma detayları henüz saklı tutuyor ancak modellerin Çin’de üretileceği ve gelecek yıl satışa çıkacağı onaylandı. Otomobiller Japonya dışında üretilen ilk Toyota hibrit modelleri olacak. Yeni modellerin 50 km elektrikli sürüş mesafesiyle sunulması bekleniyor.

 

Stil bakımından modellerin standart versiyonlarından neredeyse hiç farkı yok. Sayılabilecek az sayıda değişiklik arasında yeni şarj portu, mor aksanlar ve ön çamurluklardaki plug-in hibrit logoları bulunuyor.

 

Corolla ve Levin plug-in hibrit otomobillerin yanı sıra, Toyota C-HR / IZOA modelinin de bir elektrikli versiyonunu çıkartacağını açıkladı. Model hakkında şu an çok az bilgi var ancak 2020 yılında geleceği biliniyor.

 

Toyota Çinli ortaklarıyla elektrikli modellerde kullanılan temel bileşenler için yerel bir fabrika kurmayı planlıyor. Bu girişimin bir parçası olarak, firma yıllık nikel metal hidrit pil üretim kapasitesini 2020’ye kadar 220.000 adete çıkartacak.

 

Pil üretiminin artmasının yanı sıra, Toyota 2020’de Çin’deki Ar-Ge merkezinde yeni bir pil test tesisi de açacak.

 

Toyota geçen yıl Çin’de 140.000 elektrikli otomobil sattı ancak firma gelecekte model çeşitliliği arttığında bu rakamın da artmasını bekliyor.

 

 

Son Güncelleme : 28 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo