Volkswagen yeni 2.0 TDI dizel yarı hibrit sistemini tanıttı

Ototeknikveri     30 Nisan 2018 06:01

Emisyon skandalının yankıları hala sürerken, dizel sözcüğü Volkswagen’de neredeyse tabu. Buna rağmen firmanın dizel için yeni planları var.

Volkswagen yeni 2.0 TDI dizel yarı hibrit sistemini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen 2.0 litre TDI motorlu yarı hibrit sistemini tanıttı. Viyana Motor Sempozyumu’nda tanıtılan sistem, seri üretime geçirilecek.

 

EA2800 Evo adı verilen sistem 12V kayışlı marş motoru ve lityum iyon pil ile geliyor. Bu sayede yakıt tüketimini azaltan ve konforu artıran sistemi ayrıca SCR bileşenleri ve dizel partikül filtresi eşlik ediyor. Turboşarj daha hızlı yanıt veriyor, ayrıca CO2 emisyonları önceki nesile göre kilometrede 10 grama kadar düşürülmüş.

Volkswagen güç çıkışında ise cömert davranmış ve %9 artışla güncellemiş. 2.0 TDI motorlu yarı hibrit sistemin güç çıkışı 136 PS (100 kW) ve 204 PS (150 kW) arasında değişiyor. Mühendisler ayrıca motorun sürtünme ve ısı kaybını ve ağırlığını da azaltmış.

 

Audi, Volkswagen Grubu içinde yenilenen dört silindirli dizel motoru kullanan ilk marka olacak. Yeni motor uzunlamasına veya MQB platformunu kullanan bazı modellerde çapraz yerleşimle grup içindeki diğer markalar tarafından da kullanılacak.

Volkswagen ayrıca Golf Mk8’de kullanılacak 48V yarı hibrit sistemin yakıt verimliliğini artıracağını, elektrikli besleme fonksiyonu ve olağanüstü sürüş performansıyla hem ekstra dinamizm hem de konfor sağlayacağını belirtiyor.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo