Kullanılmış otomobiller Euro NCAP kriterleriyle test edildi

Ototeknikveri     30 Nisan 2018 07:41

Güvenlik uzmanları yıpranmış ve paslanmış otomobillerde gerçekleşen trafik kazalarında ölüm riskinin %20 daha fazla olduğu konusunda uyarıyor.

Kullanılmış otomobiller Euro NCAP kriterleriyle test edildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euro NCAP kriterlerine göre gerçekleştirilen dünyanın ilk kullanılmış otomobil güvenlik testlerine göre, paslanmış otomobillerde meydana gelen trafik kazalarında ölüm riski %20 daha fazla.

 

İngiltere merkezli test kuruluşu Thatcham Research tarafından, beşinci nesil bir Volkswagen Golf ve birinci nesil bir Mazda 6 otomobil test edildi. Testler İsveç Ev Sahipleri Birliği ve İsveçli sigorta firması Folksam için gerçekleştirildi.

 

Sonuçlar, belirgin şasi paslanmasının otomobilin daha önce elde ettiği Euro NCAP notunu düşürebileceğini, otomobilin içindekilerin ciddi risk altında olduğunu ortaya koydu. Mazda 6’nın notu dört yıldızdan üç yıldıza, ya da puan olarak söylersek 26’dan 18’e düştü.

 

Golf Mk5 ise beş yıldızlı notunu kaybederek dört yıldız alabildi. Golf’te çok büyük bir risk tespit edilmezken, Mazda’nın şasisinde ağır derecede pas bulunduğu belirtildi.

 

Güvenlik notundaki düşüş, bir kaza yaşanması durumunda Mazda’daki sürücü ve yolcuların ölüm riskinin %20 daha fazla olduğunu gösteriyor.

 

Thatcham’dan Matthew Avery, daha önce otomobillerde pasın önemli bir sorun olarak görülmediğini ancak testlerin bunun aksini kanıtladığını söylüyor. Avery, Avrupa genelinde bazı modeller için bu testlerin zaman zaman tekrarlanabileceğini belirtti.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo