Toyota’dan Çin için hibrit C-HR modeli

Ototeknikveri     30 Nisan 2018 08:36

Yeni Corolla ve Levin plug-in hibrit otomobillerin ardından, Toyota hibrit üçlüsünün son üyesi C-HR modelini de 2020’de Çin’de piyasaya sürecek.

Toyota’dan Çin için hibrit C-HR modeli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pekin Motor Show’da duyurulan sıfır emisyonlu crossover otomobil, 2019’da çıkacak iki yeni Toyota hibrit modeli Corolla ve Levin’i takip edecek. Bu otomobillerin 50 km elektrikli sürüş mesafesine sahip oldukları belirtiliyor.

 

Yeni duyurulan plug-in hibrit model üçlüsü Toyota’nın 2020’ye kadar Çin’de 10 elektrikli model çıkartma planının bir parçası. Çin hükümeti otomobil üreticilerinin üretimlerinin bir kısmını elektrikli araçlara ayırmasını zorunlu tutuyor.

 

Toyota Çin’e yönelik plug-in modellerinin elektrikli motorlarını, pillerini ve inverterlerini kendisi üretecek.

 

Çin’in plug-in otomobillere olan talebi o kadar yüksek ki Toyota ülkede geçen yıl 140.000 elektrikli otomobil sattı. Bu rakam Toyota’nın bugüne kadar sattığı bütün elektrikli otomobillerin %40’ını oluşturuyor.

 

Plug-in otomobillere talebi karşılamak için Toyota nikel metal hidrit pil modüllerinin üretimini 2020’ye kadar 220.000 adete çıkartmayı planlıyor. Firma ayrıca Çin’de bir pil test tesisi açacak.

 

Toyota kısa süre önce 2020’lerin başlarında piyasaya sürmek için katı hal pillerini ticari açıdan pazarlanabilir şekle getirmeye çalıştığını açıkladı. Eğer başarılı olunursa, Toyota bunu yapan ilk otomobil üreticisi olacak. Katı hal pili teknolojisi, lityum iyon pillerden daha fazla kapasiteye imkan veriyor.

 

 

Son Güncelleme : 30 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo