DS 7’nin fiyatı Audi Q3 ile aynı seviyede olacak

Ototeknikveri     01 Mayıs 2018 01:51

PSA Grubu’nun lüks markası DS’nin ilk crossover otomobilinin Avrupa fiyatı firmanın CEO’su Yves Bonnefont tarafından açıklandı.

DS 7’nin fiyatı Audi Q3 ile aynı seviyede olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pekin Auto Show’da konuşan Bonnefont “DS 7 Crossback’in Avrupa’da net fiyatı Audi Q3 ile aynı olacak.” dedi.

 

En başından beri Citroen’den bağımsız bir model olarak tasarlanan DS 7 markanın yapılanmasının ikinci aşamasını başlatıyor.

 

Bonnefont “Altı modelden oluşan bir portföyümüz olacak. Bunların üçü crossover, üçü ise sedan ve hatchback arasında olacak. Her yıl bir model çıkartmak istiyoruz.” dedi. DS, her modelin dağıtımını ilk piyasaya çıkışından sonraki 6 ay içinde dünya çapında tamamlamayı planlıyor. Yani bir model firmanın merkezi Fransa’dan çıktıktan sonra 6 ay içinde tüm dünya piyasalarında da çıkmış olacak.

 

PSA Grup içindeki konumunu güçlendirmek için DS benzinli plug-in hibrit bir model de çıkartacak. Gelecek yıl DS 7 için hazırlanacak bu seçeneğin yanı sıra pilli elektrikli versiyon da sunulacak.

 

DS’nin ilk tam elektrikli otomobili PSA’nın Çinli ortağı Dongfeng Motors ile birlikte geliştirdiği CMP platformunu kullanacak. Bonnefont DS’nin CMP mimarisini kullanan küçük bir crossover çıkartacağı haberlerine yorum yapmayı reddetti. Bu modelin Ekim ayında Paris Auto Show’da tanıtılması bekleniyor.

 

Yaz sonuna kadar Avrupa’daki tüm DS bayileri bağımsız olarak çalışmaya başlayacak. Buna rağmen, DS bayilerinin neredeyse %80’i diğer PSA grubu markalarını da satıyor. Bonnefont sadece DS otomobilleri satan bayilerin artacağını söylüyor.

 

DS7 modelini en çok satan bayi firmanın Tahran’daki bayisi oldu. Bu bayide şimdiden 140 adet DS7 satılırken, Avrupa’daki önemli bayilerde de iki ay içinde yüzden fazla DS7 saıldı.

 

Bayiler için yüksek kar marjı

DS 7 modelinin bayiler için kar marjı DS 3 ile aynı ancak DS 7 daha yüksek fiyatı nedeniyle bayiye DS 3’ten üç kat daha fazla kazandırıyor.

 

Bonnefont, PSA başkanı Carlos Tavares’in kendisine DS’nin tanınan bir lüks marka haline gelmesi için 20 yıl verdiğini söyledi. Bonnefont “Benden sonra gelen kişi için de aynı şey geçerli. Net fiyatlandırma ve müşteri tatmini satış rakamından daha önemli olacak.” dedi.

 

DS’nin otomobil satışları 2018’in ilk çeyreğinde %6.7 oranında düştü. DS 7, 3169 adet satışla markanın en çok satan ikinci modeli oldu. DS 3 ise %17 düşüşle 5742 adet satıldı.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo