Skoda SUV üretiminin bir kısmını Almanya’ya kaydıracak

Ototeknikveri     01 Mayıs 2018 10:40

Volkswagen Grubu’nun Skoda markası Karoq SUV otomobilleri Almanya’daki bir VW fabrikasında üreterek, Çek Cumhuriyeti’nde kapasitesini dolduran fabrikalarının açığını kapatacak.

Skoda SUV üretiminin bir kısmını Almanya’ya kaydıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in Kuzeybatı Almanya’daki Osnabrück fabrikası kompakt SUV’yi bu yıl sonundan itibaren üretmeye başlayacak ve yüksek yalebi karşılamak için 2019 yılı boyunca üretim devam edecek.

 

Satışlar arttıkça Skoda’nın üretimi de yoğunlaştı. Yılın ilk çeyreğinde dünya çapında teslimatlar %12 artarak 316.176 adete ulaştı. Geçen yıl Skoda’nın araç satışları %6.6 artarak 1.2 milyon oldu.

 

Skoda Almanya’daki üretimin geçici olduğunu, Mlada Boleslav fabrikasında boya atölyesinin tadilatı bitince burada üretimin devam edeceğini söyledi. Osnabrück fabrikası halihazırda Skoda Fabia yarı kompakt modelinin boya işlerini de yapıyor. Fabrikada ayrıca VW Tiguan, Porsche Cayenne ve Porsche Cayman üretiliyor.

 

Skoda CEO’su Bernhard Maier firmanın Mart ayındaki yıllık finansal sonuçlar toplantısında teslimat zamanlarının çok geciktiğini, bazı piyasalarda 8 – 10 ayı bulabildiğini belirtmişti. Maier aynı zamanda firmanın yeni bir fabrika açmayı düşündüğü sinyalini vermişti.

 

Skoda SUV serisini büyütüyor. Karoq geçen yılın sonlarına doğru piyasaya çıktı. Kodiaq ise 2017’nin başlarında firmanın ilk büyük SUV’si ve ilk 7 koltuklu modeli olarak sunuldu.

 

Marka gelecek yıl yeni bir küçük SUV’nin üretimine Mlada Boleslav’da başlayacak. Yeni model Mart ayındaki Cenevre Auto Show’da tanıtılan Vision X konseptini temel alacak. Fabrikada 2020’den itibaren yeni bir elektrikli model de üretilecek.

 

 

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo