Mercedes’in kompakt model ailesi Los Angeles’da görüntülendi

Ototeknikveri     03 Mayıs 2018 12:05

Bir dizi Mercedes prototipi Los Angeles Havaalanı yakınlarında görüntülendi.

Mercedes’in kompakt model ailesi Los Angeles’da görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görüntülenen prototiplerden ilki, sonbaharda Paris Motor Show’da tanıtılması beklenen yeni B-Serisi oldu. Bu model ağır kamuflaj altında ancak daha şık bir stille gelmesine rağmen alışıldık şeklini koruyacağı biliniyor.

 

B-Serisi’nin satışları 2012’den bu yana neredeyse %50 düştü ancak Mercedes satış ve pazarlama yöneticisi Britta Seeger geçtiğimiz günlerde firmanın gelecek vaat eden önemli bir segmentte olması nedeniyle modele bağlı kalacağını belirtti. Yeniden tasarlanan modelin satışları artırıp artıramayacağı henüz bilinmiyor ancak A-Serisi ile benzer oldukça iddialı bir iç kabine sahip olacak, bu da tüketicileri cezbedebilir.

Görüntülerde B-Serisi’nin arkasında hangi modelin park edilmiş olduğu anlaşılmıyor. Daha önceki fotoğraflarda da benzer bir kamuflaja sahip olduğu için bu otomobilin B-Serisi olması mümkün. GLB, GLA ile GLC arasında konumlanacak yeni bir crossover olacak. Modelin gelecek yıl tanıtılması ve 7 kişilik olması bekleniyor.

 

B-Serisi ve GLB, yeni A-Serisi’nde de bulunan MFA2 platformunu kullanacak. Motor seçenekleri de A-Serisi’nden alınmış benzinli ve dizel motorlardan oluşabilir.

 

Benzinli motor seçenekleri arasında giriş seviyesi 163 PS (120 kW) güç çıkışı ve 250 Nm torka sahip 1.3 litre dört silindirli motorun bulunması bekleniyor. Daha güçlü bir şey isteyenler ise 224 PS (165 kW) güç çıkışı ve 350 Nm torkla gelen turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli seçeneği tercih edebilir. Ayrıca 116 PS (85 kW) güç çıkışı ve 260 Nm torkla 1.5 litre dizel motorun da sunulması bekleniyor.

GLB’nin bir performans versiyonunun da çıkartılacağı söylentiler arasında. 340 PS (250 kW) güç çıkışına sahip GLB35 ve 400 PS (294 kW) güç çıkışıyla GLB45 modellerini görebiliriz.

 

 

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo