Ford Fiesta van versiyonuna yeni teknolojiler ekledi

Ototeknikveri     03 Mayıs 2018 07:31

Ford Fiesta van versiyonuna eklediği yeni sürüş yardım sistemleri, bağlantı özellikleri ve sportif stil ile küçük ticari araçlar segmentinde satışlarını canlandırmayı umuyor.

Ford Fiesta van versiyonuna yeni teknolojiler ekledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da geçen yıl yeni nesil Fiesta yarı kompakt hatchback modelini çıkartan Ford, şimdi de bölgede modelin van versiyonunu tanıtıyor.

 

Fiesta Van, hatchback versiyonla aynı yeniliklere kavuşuyor. Opsiyonel olarak Ford’un SYNC 3 sistemi 8 inç dokunmatik ekran ve Apple CarPlay ya da Android Auto desteğiyle alınabiliyor. Bağlantı özellikleri FordPass Connect araç içi modem sistemiyle bir adım öteye taşınıyor. Bu özellik sayesinde otomobilin içinde 10 cihaza aynı anda Wi-Fi internet erişimi sağlanabiliyor. FordPass uygulaması uzaktan kilitleme, bakım zamanı ve yakıt/yağ miktarı konusunda bilgilendiren teşhis sistemi, ayrıca otoparkta aracın yerini tespit etme özelliğiyle geliyor.

 

Opsiyonel sürüş yardım sistemleri arasında acil fren sistemi, adaptif seyir kontrolü, kör nokta uyarısı ve aktif park yardımı da bulunuyor. Üç kapılı konfigürasyonla sunulan van 500 kg yük kapasitesi ve 1 metreküp bagaj kapasitesine (1000 litre) sahip. Tam boy bir bölmeyle yolcu ve yük alanları birbirinden ayrılıyor.

 

Modelle birlikte 85 hp 1.0 ve 125 hp 1.1 litre benzinli motorlar sunulacak. Ayrıca 1.5 litre dizel seçeneği 85 hp ya da 120 hp güç çıkışıyla tercih edilebilecek.

 

Ford aynı zamanda kaportayla aynı renkte marşpiyeller, 18 inç tekerlekler ve güncellenmiş iç kabin donanımı ile bir Sport versiyonu da sunacak.

 

Fiesta van için siparişler bahar ayları sona ermeden başlayacak. Teslimatlar ise sonbaharda yapılacak.

 

Fiesta van modelinin ait olduğu, binek otomobillerden uyarlanmış van segmentinde Fransız markalarının hakimiyeti var. Avrupa’da 2017’de %1.1 artışla 680.179 adet bu tipte araç satıldı. Bu araçlar çoğunlukla ticari amaçlı kullanıyor ve taşıma kapasitesini artırmak için arka koltukları sökülebiliyor. Segmentin ilk üç sırasını Renault Clio, Peugeot 208 ve Citroen C3 ile Fransız modelleri elinde tutuyor. Fiesta ise 7. sırada.

 

 

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo