Yeni Touareg’in Dikkat Çeken Teknolojileri – 1: Gece Görüşü

Ototeknikveri     04 Mayıs 2018 12:07

Touareg’in termal görüntüleme kamerası yolda riskli durumdaki yayaları ve vahşi hayvanları insan gözünden çok daha kısa sürede tespit edebiliyor. Kamera, karanlıkta 130 metreye kadar nesneleri algılayabiliyor ve sürücüyü uyarırken fren sistemini de aktive edebiliyor.

Yeni Touareg’in Dikkat Çeken Teknolojileri – 1: Gece Görüşü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Touareg tehlikeli durumları asgariye indirecek şekilde tasarlanmış inovasyonlarla geliyor. Yeni model, Night Vision (Gece Görüşü) sürüş yardım sistemine sahip ilk Volkswagen otomobil oldu. Otomobilin önüne entegre edilmiş bir termal görüntüleme kamerası (kızılötesi kamera) yaşayan organizmaların yaydığı kızılötesi radyasyonu algılayarak çalışıyor. Eğer kamera bir insan ya da hayvanı algılarsa, sistem sürücüyü uyarıyor. Özellikle iyi aydınlatılmış şehir içi yollardan uzakta, uzun yolculuklarda bu teknoloji yayaların güvenliğini önemli ölçüde artırıyor.

 

Kızılötesi kamera ayakta dikilen, görülebilir durumdaki yayaları, bisikletlileri, büyük vahşi hayvanları 10 – 130 metre arasındaki uzaklıklardan tespit edebiliyor. Tespit edilen yaya ya da hayvan otomobilin önündeki tehlikeli alan (risk koridoru) içine girerse sürücü dijital kokpit ekranındam uyarılıyor.

 

Risk koridoru dışında, yayalar ve hayvanlar gece görüşü sistemi tarafından oluşturulan siyah beyaz görüntüde sarıyla işaretleniyorlar. Bunlar risk koridoruna girerse sarı işaretler kırmızıya dönüşüyor. Gece görüşü sistemi ekranda açık olmasa bile, 50 km/s üzerindeki hızlarda tehlike durumunda sistem otomatik olarak devreye girip ekrana termal kameradan gelen görüntüyü aktarıyor. 50 km/s altındaki hızlarda ise kameradan gelen görüntü açılmayıp sadece ekranda kırmızı bir uyarı işareti yanıp sönüyor. Ek olarak, otomobilde head-up display varsa buradan sesli uyarı da veriliyor. Aynı zamanda, tehlike durumunda fren sistemi devreye sokularak otomobil mümkün olan en düşük hıza getiriliyor.

 

Touareg’de bulunan yeni interaktif “IQ.Light – LED matrix farlar” sayesinde, potansiyel tehlike alanındaki insanlar 60 km/s üzeri hızlarda farla aydınlatılarak sürücünün daha iyi görmesi sağlanıyor, ayrıca yaya (göz kamaştırmayacak şekilde) ışıkla uyarılmış oluyor. Bu spot ışığı Night Vision sistemiyle birlikte sunuluyor. Night Vision ve IQ.Light – LED matrix farların biraraya gelmesiyle tehlikeli durumlar çok daha hızlı tespit edilebiliyor ve çözülebiliyor.

 

 

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo