Brembo elektrikli fren sistemlerinden umutlu

Ototeknikveri     07 Mayıs 2018 02:27

Brembo, binek otomobillerde elektrikli ve hibrit sistemlerin artmasıyla, elektrikli frenlere de bir yönelim olacağına inanıyor.

Brembo elektrikli fren sistemlerinden umutlu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geleneksel hidrolik fren sistemlerinin aksine, elektrikli frenler piyasadaki neredeyse tüm hibrit ve elektrikli otomobillerde bulunuyor. Elektrikli sürüş gibi, bu frenler de otomobil üreticilerine sürüş hissi ve yanıt hızını sürücü tercihleri ve araç ayarlarına göre uyarlama şansı veriyor.

 

Brembo fren sistemleri yöneticisi Giovanni Canavotto bu tip frenlere talebin arttığını belirtiyor: “Elektrikli fren sistemleri önümüzdeki on yılda güçlü bir trend haline gelecek. Elektrikli frenler bize ve otomobil üreticilerine gerekli esnekliği sağlıyor. Bu tip frenleri yıllardır Formula 1’de kullanıyoruz. Gelecekteki otomobillerde elektrikli frenler sürücünün tercihlerine göre ayarlanabilecek, yumuşak ya da daha sert bir his, daha kısa ya da uzun pedal basışı gibi tercihler sunulabilecek. Bunun bir benzerini şu an süspansiyon ve direksiyon ayarlarını değiştirebilen sürüş modlarında görüyoruz. Otomobil üreticilerinin büyük çoğunluğu otomobillerin motor dışındaki kısımlarını da elektrikli sistemlerle donatmak istiyor. Elektrikli fren için elektrikli motor ya da 48 volt sistem zorunluluğu bulunmuyor.”

 

Fren üreticisi Brembo yavaş da olsa hidrolik frenlerden elektrikli frenlere geçiş olduğunu vurguluyor. Canavotto’ya göre bu tamburlu frenlerden günümüzdeki diskli frenlere geçiş gibi olacak: “Elektrikli frenlerin büyük avantajları var. Elektrik sinyalleri hidrolikten çok daha detaylı yönetilebilir. Yeni tip frenler otomobil mimarilerini de daha basit hale getirecek.”

 

 

Son Güncelleme : 07 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo