Makyajlı 2018 Porsche Macan’dan kamuflajsız yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     08 Mayıs 2018 12:47

Sportif SUV, Audi ile birlikte geliştirilen yeni turboşarjlı V6 benzinli motorlar ve görsel değişikliklerle geliyor.

Makyajlı 2018 Porsche Macan’dan kamuflajsız yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche Macan güncellendi ve yeni ön kısmı kamuflajsız görüntülendi. Otomobilin ön kısmında daha ince sinyal lambası şeritlerinin yeni ön tampondaki hava girişlerine entegre edildiği görülüyor. SUV aynı zamanda yeni LED grafiklere sahip güncellenen farlarla geliyor ancak far kümelerinin genel şeklinde önemli bir değişiklik yok.

 

Macan, yapılandırılmış arka lamba lenslerine sahip ilk Porsche otomobildi. Yeni modeldeki arka lambalar yeni LED lens grafikleriyle yeniden stillendirilmiş ve bagaj kapağı üzerinde tam boyda bir reflektör paneli bulunuyor. Bu tasarım özelliği başka bazı yeni Porsche modellerinde de bulunuyor.

 

Sonbahar aylarında yollara çıkacak güncellenmiş model, Jaguar F-Pace ile rekabet edecek ve 2021’e kadar satışta kalacak. 2021’de modelin yeni nesli diğer motor seçeneklerinin yanı sıra elektrikli bir versiyonla gelecek.

 

Güncellenen Macan’ın dokunmaya duyarlı kontrol araçlarına sahip yeni bir iç kabinle gelmesi bekleniyor ancak görüntülenen prototipte bununla ilgili bir ipucu yok. Prototipte modele 2014’de eklenen kontrol araçlarının aynen devam ettiği görülüyor.

 

Otomobilde kontrol paneli için yeni bir 7.0 inç ekrana ve güncellenen Porsche Communication Management sistemi kapsamında 12.3 inç dokunmatik multimedya ekranına yer verilmesi de bekleniyor. İlk olarak Panamera’da yer verilen sistem Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonuyla geliyor ve Porsche Connect adı verilen yeni bir fonksiyon sunuyor. Bu fonksiyon çağrı merkezi desteği, wi-fi erişim noktası, gerçek zamanlı trafik güncellemeleri ve akıllı telefonla uzaktan erişim gibi hizmetlerle birlikte geliyor.

 

Macan’ın mevcut turboşarjlı 3.0 litre ve 3.6 litre V6 benzinli motoru daha gelişmiş 2.9 litre ve 3.0 litre motorlarla değiştirilecek.

 

11.2:1 sıkıştırma oranına sahip 3.0 litre formunda yeni V6 motor giriş seviyesi Panamera’da 325 hp güç çıkışı ve 450 Nm tork sunuyor. Bu, piyasadaki mevcut 3.0 litre motorun güç çıkışından 10 hp daha az. Öte yandan, yeni motor güncellenen yazılımıyla ilave turboşarj besleme basıncı sunacak. Aynı motor yeni Audi S4 ve S5’te 350 hp güç çıkışıyla geliyor.

 

Yeni V6’nın daha performans odaklı bir versiyonu 2.9 litre kapasite ve 10.5:1 sıkıştırma oranıyla gelecek ve mevcut 3.6 litre motorun yerini alacak. Panamera S modelinde bu motor 435 hp güç çıkışına sahip, bu da mevcut Macan Turbo’dan 40 hp daha fazla.

 

Ayrıca Panamera 4 E-Hybrid ile aynı sisteme sahip bir benzinli – elektrikli versiyon da planlanıyor. Bu sistemde yeni turboşarjlı 3.0 litre V6 benzinli motor ve elektrikli motor birarada toplam 460 hp güç çıkışı ve 700 Nm tork sunuyor.

 

Dizel motor seçeneği değişen tüketici talepleri doğrultusunda Macan’da seçenekler arasından kaldırıldı.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo