Hyundai Kona için nefesler tutuldu

Ototeknikveri     08 Mayıs 2018 04:13

Hyundai Kona’nın ülkemizde piyasaya çıkışı için sadece 3 gün kalırken, modelin 1.6 dizel 4x4 otomatik versiyonuyla ilgili kısıtlı da olsa bazı bilgiler ortaya çıktı.

Hyundai Kona için nefesler tutuldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai’nin yeni B-SUV modeli Kona geniş seçeneklerle herkese hitap edecek. Yeni model güçlü ve verimli 1.6 dizel motor, dört çekişli sürüş sistemi ve otomatik şanzımanla da alınabilecek. Bunun yanı sıra 120 hp (88 kW) benzinli manuel ve 115 hp (85 kW) dizel manuel, 175 hp benzinli ve 7 ileri DCT şanzımanlı 4x4, ayrıca 135 hp (100 kW) dizel 7 ileri DCT şanzımanlı seçenekler sunulacak. 

 

Yeni Kona ile birlikte gelen 1.6 litre kapasiteli 136 kW (182 hp) güç çıkışına sahip dizel motorun tork değeri ise 300 Nm. Dört çekişli sürüş sistemi ve 7 vitesli DCT şanzımanla donatılan model azami 198 km/s hız yapabiliyor. Dizel modelin yakıt tüketimi sadece 4.3 l/100 km.

Farklı ihtiyaca cevap veren donanım seviyeleri

Yeni Hyundai Kona giriş seviyesinde dahi 7 inç multimedya sistemi, Android Auto ve Apple CarPlay desteği gibi cazip özelliklerle geliyor. Giriş seviyesinin üzerindeki SEL versiyonuyla birlikte ısıtmalı ön koltuklar, deri direksiyon, ve HD radyo gibi özellikler ekleniyor. Limited versiyonunda LED farlar ve stop lambaları, tavan penceresi, bel destekli 8 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu, deri koltuklar gibi özellikler dikkat çekerken, en üst donanım seviyesi Ultimate ise head up display, navigasyonlu 8 inç dokunmatik ekran, kablosuz şarj, şerit takip asistanı, yaya algılayıcı ileri çarpışma asistanı, park mesafe kontrol sistemi ve benzeri önemli özelliklere sahip.

Bol ödüllü tasarım

Birçok ülkede tasarım ödüllerini toplayarak ne kadar başarılı bir dizayna sahip olduğunu kanıtlayan Kona, son olarak dünyanın en prestijli tasarım ödülü olan Red Dot Design Award 2018’i de kazandı. Şık otomobil en az Red Dot kadar değerli olan IF Design Yılın Tasarımı Ödülü’nü de kazanmıştı.

Bu ödüller ile ilgili görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker “Bu prestijli ödülün ard arda beşinci yıl içinde alınması, markamızın benzersiz ve gelişen tasarım dilinin ne denli doğru yolda gözler önüne seriyor. Bu sebeple, Mayıs ayında Türkiye’de satışına başlayacağımız KONA modelimizin şık tasarımıyla tüm SUV sınıfına taptaze bir soluk getireceğini düşünüyoruz” dedi.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo