Yeni Ford Fiesta Active Avrupa’da çıktı

Ototeknikveri     08 Mayıs 2018 05:59

Ford Avrupa’da ilk Active versiyonunu Fiesta modeli bünyesinde çıkarttı. Yeni Ford Fiesta Active’i Ka+ Active ve Focus Active takip edecek.

Yeni Ford Fiesta Active Avrupa’da çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Popüler süpermini model Fiesta’nın Active versiyonu otomobili bir crossover’a dönüştürüyor. Yeni model sağlam görünümlü bir stil, eğlenceli bir sürüş ve yeni teknolojileri biraraya getiriyor.

 

Standart Fiesta ile karşılaştırıldığında, Fiesta Active’in yerden yüksekliği 18 mm daha fazla, tekerlek izi ise daha heybetli bir duruş için 10 mm daha geniş. Ön amortisörler yeni hidrolik sekme tamponuyla optimize edilmiş, böylece yoldaki tümsekler ve diğer kusurlar hissedilmiyor. Süspansiyon aynı zamanda modele özel mafsal geometrisi ve amortisör ve yaylar için özel ayarlarla geliyor.

 

Active versiyonundaki diğer teknik yenilikler arasında elektrikli hidrolik direksiyon ve elektronik stabilite kontrol sistemi için farklı ayarlar bulunuyor. Yeni Ford Fiesta Active üç farklı sürüş moduyla geliyor: Normal, Eco ve Slippery (kaygan zemin). Kaygan zemin modu kar ve buz gibi koşullarda çekiş gücünü artıracak şekilde aracın çekiş ve stabilite kontrol sistemlerini ayarlıyor.

 

Dış cephede yeni Fiesta Active koyu renk kaplama, yeni tamponlar, parlak eşik plakaları ve “Rough Metal” ya da “Absolute Black” renginde 17 inç alaşım tekerlekler bulunuyor.

 

İç kabine ayak basıldığında ise saten alüminyum detaylar, opsiyonel olarak kontrast renkte dikişler, SYNC3 multimedya sistemi ve neredeyse tüm bağlantı özelliklerine sahip 8 inç dokunmatik ekran bulunuyor.

 

Yeni Ford Fiesta Active’in motor seçenekleri 1.0 litre EcoBoost benzinli motorla başlıyor. Bu motor 85 PS, 100 PS, 125 PS ve 140 PS güç çıkışı seçenekleriyle geliyor. Dizel seçenek arayan müşteriler 1.5 litre TDCi motoru 85 PS ya da 120 PS güç çıkışıyla tercih edebilirler. Tüm modeller standart olarak altı vitesli manuel şanzımanla geliyor. Dört çekişli sürüş seçeneği ise sunulmuyor.

 

Yeni Ford Fiesta Active, Avrupa’da Fiesta Titanium, Fiesta ST-Line ve Fiesta Vignale modelleri arasına katılacak ve üç donanım seviyesiyle sunulacak.

 

 

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo