Volvo trafik güvenliğini artırmak için gerçek zamanlı veri paylaşacak

Ototeknikveri     09 Mayıs 2018 12:39

Binek otomobil üreten Volvo Cars ve ağır vasıta üreticisi Volvo Trucks bağlantılı güvenlik teknolojilerinin kapsamını genişletmek için gerçek zamanlı veri paylaşacak. Bulut tabanlı sistem taşıtların birbirleriyle iletişim kurmasına ve sürücülerin tehlikelere karşı uyarılmasına imkan verecek.

Volvo trafik güvenliğini artırmak için gerçek zamanlı veri paylaşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo Cars ilk kez başka bir firmayla güvenlikle ilgili veriler paylaşacak. Volvo Trucks’la yapılan işbirliği, trafik güvenliğini artırmak için taşıtların birbirine bağlanmasında önemli bir adımı temsil ediyor.

 

2018’den itibaren gerçek zamanlı ve anonim veriler İsveç ve Norveç’te belirlenen Volvo ticari araçlar tarafından firmanın tehlike uyarı sistemleri ve bu sistemlerle donatılmış Volvo otomobillerle paylaşılacak.

 

Volvo Cars güvenliğe önem veren bir marka olarak bu konuda zengin bir geçmişe ve tecrübeye sahip. 1959’da Volvo üç noktalı emniyet kemerinin patentini tüm diğer otomobil üreticilerine açtı ve bugüne kadar yaklaşık bir milyon hayat kurtardı.

 

Volvo’nun tehlike uyarı sistemi (Hazard Light Alert) otomotiv endüstrisinde türünün ilk örneği. Bu sistemle, bir Volvo taşıtta dörtlü flaşörler yakılır yakılmaz yakınlardaki – buluta bağlı olan - tüm diğer Volvo taşıtlara bir uyarı gidiyor ve sürücülerin potansiyel kazalardan kaçınmaları sağlanıyor. Özellikle virajlarda ve yokuşlu yollarda bu sistem büyük fayda sağlıyor.

 

Hazard Light Alert sistemi İsveç ve Norveç’te 2016 yılından beri kullanılıyor. Sistem tüm 90 ve 60 serisi otomobillerde ve XC40 modelinde standart olarak geliyor. Sistemin ağır vasıtalara da eklenmesiyle kapsama alanı artacak ve daha fazla potansiyel tehlike zamanında tespit edilebilecek. Volvo her iki markasıyla da bölge piyasasında önemli bir yere sahip.

 

Toplanan verilerin anonimleştirilmesi, onaylanması ve saklanması AB yasalarına tabi olacak.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo