Yeni 2020 Ford Kuga SUV görüntülendi

Ototeknikveri     09 Mayıs 2018 04:38

Yeni Ford Kuga SUV, dış cephede ve kabinde Focus’tan ilham alan tasarımıyla geliyor.

Yeni 2020 Ford Kuga SUV görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford’un yeni Kuga SUV’si bu kez ABD’de test esnasında üretime hazır kaportasıyla görüntülendi. Yeni model Renault Kadjar, Volkswagen Tiguan ve Peugeot 3008 ile rekabet edecek.

 

Kısa zaman önce güncellenmesine rağmen Kuga’nın mevcut nesli beş yıldır piyasada ve SUV segmentinin de gördüğü ilgiyle firma modeli yenileme ihtiyacı duydu. Yeni Kuga’nın bayilere ulaşmasına henüz bir kaç yıl var ancak son görüntüler otomobilin yenilenen tasarımı hakkında epey iyi fikir veriyor.

 

Yeni Kuga platformunu Focus’la paylaşacak ve boyutu biraz büyüyecek. Daha uzun arka sarkıntı ve genişleyen tekerlek kemerleri de bunun ipucunu veriyor. Otomobilin stili de yeni Focus’tan esinlenmiş ve yeni tasarım dili kullanılmış. Bu son fotoğraflarda bagaj kapağının ve arka lambaların şeklinin firmanın popüler hatchback otomobilinden alındığı görülüyor.

 

İç kabinde yeni Ford iç kabin paketi kullanılması bekleniyor. Bu kapsamda daha yatay tasarımlı bir konsol ve orta konsolun en üzerinde yüzer tipte tablet stili multimedya ekranı bulunuyor.

 

Yeni Kuga’nın bir hibrit versiyonun sunulması da bekleniyor. Ford yakın zaman önce elektrifikasyona büyük yatırımlar yapacağını ve 2022 yılına kadar 40 adet elektrikli ve hibrit model sunacağını açıkladı. Tam elektrikli bir kompakt SUV de firmanın öncelikler listesinde üst sıralarda ancak bunun Kuga modeli bünyesinde olmasına çok ihtimal verilmiyor.

 

Mevcut Kuga kullanım ömrünün ortalarına yaklaşırken gelecek yıl güncellenmesi bekleniyor. Yeni nesil ise bir kaç yıl sonra bayilerde olacak. Modelin 2020’de tanıtılması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo