Audi 60.000 otomobilde daha emisyon problemi tespit etti

Ototeknikveri     09 Mayıs 2018 07:41

Audi 60.000 otomobilde daha emisyon problemi tespit etti. Bu durum iki yıldan uzun süredir dizel skandalının etkileriyle boğuşan Volkswagen Grubu için bir gerileme anlamına geliyor.

Audi 60.000 otomobilde daha emisyon problemi tespit etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’den yapılan açıklamada dizel motorlu A6 ve A7 modellerinin teslimatlarının durdurulduğu belirtildi. Motorların emisyon yazılımında daha önce tespit edilemeyen bir sorun görüldü. Açıklamada sorunun detayları verilmedi.

 

Sorun nedeniyle 60.000 otomobilin yazılım güncellemesi için geri çağırılması bekleniyor. Bununla birlikte dizel emisyon skandalı nedeniyle geri çağırılan otomobil sayısı 900.000 adeti geçecek.

 

Audi’nin açıklaması yıllık hissedarlar toplantısından bir gün önce geldi. Firma bu toplantıda elektrikli otomobil planlarını açıklamaya hazırlanıyordu.

 

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, KBA motorlu taşıtlar kurumunun Audi yetkililerini A6/A7 dizel modelleriyle ilgili ifade vermeye çağırdığını söyledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada V6 TDI A6/A7 modellerinde illegal emisyon hile yazılımı bulunduğundan şüphelenildiği belirtildi. Daha önce Audi genel merkezini basan ve 18 Audi çalışanı hakkında inceleme yürüten Münih Savcılığı da incelemesini genişleteceğini açıkladı.

 

Evercore ISI analisti Arndt Ellinghorst bu problemin firma için büyük bir olumsuz etki yaratmayacağını düşünüyor. Ellinghorst “Bu elbette sinir bozucu ve uğraştırıcı bir mesele olacak ancak çok büyük yasal riskler yok. Düzeltmeler ve cezalar için tahminen Volkswagen tarafından karşılanacak 15 – 30 milyon euro civarında ilave maliyet çıkacaktır.” dedi.

 

Audi ABD’li yetkilileri de durumdan haberdar ettiğini ancak ABD’deki otomobillerde bir sorun tespit edilmediğini söyledi.

 

2015 yılında açığa çıkan Dieselgate skandalında Amerika’daki 85.000 Audi otomobilde de yasa dışı yazılım bulunduğu tespit edilmişti.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo