2019 Mercedes GLE bu kez daha ayrıntılı görüntü verdi

Ototeknikveri     09 Mayıs 2018 08:28

Mercedes GLE’nin iki prototipi bu kez daha az kamuflajla test esnasında görüntülendi.

2019 Mercedes GLE bu kez daha ayrıntılı görüntü verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk bakışta bu iki prototip aynı gibi görünse de, daha yakından bakıldığında farklı özelliklere sahip oldukları anlaşılıyor. Mercedes-Benz logosunu çevreleyen iki şeritin olduğu prototip Avantgarde gibi giriş seviyesi bir model olabilir. Diğer prototip ise bir AMG stil paketiyle donatılmış gibi görünüyor.

 

İkinci prototipte daha iri bir ön tampon ve daha büyük hava girişleri görülüyor. Her iki otomobil de ağır kamuflajlı olmadığı için 2019 GLE’nin taze stiline de hayranlıkla bakabiliyoruz. Yeni tasarım firmanın Sensual Purity adını verdiği dış cephe estetiğini yansıtıyor.

 

GLC ile benzer görünüm

Bu prototip bariz şekilde GLC crossover otomobili andırıyor. Biraz daha şık ancak genel şekil çok benzer. Bagaj kapağı ve arka lambaların benzerliği de dikkat çekiyor. Aynı zamanda, GLE’Nin arka lambaları aynı form faktörüne dayansalar da GLC’ninkiler kadar kaba görünmüyor.

 

Ön fasya için GLC ve yeni CLS stilinin bileşimi diyebiliriz ancak son kararı vermeden önce kamuflajın biraz daha azalmasını beklemeliyiz.

 

GLE bugüne kadarki en şık kabine sahip olacak

İç kabin görüntüleri yeni değil. Tam tersine bir yıl öncesine aitler ancak yeni GLE’nin iç kabini hakkında şu ana kadar en iyi fikir veren görüntüler bunlar. Yeni modelin iç kabinindeki dikkat çeken özellikler arasında iki ekranlı multimedya sistemi, dört dikdörtgen hava girişi, yüzer tipte konsol tasarımı ve yeni G-Serisi ile aynı direksiyon simidi sayılabilir.

 

Otomobilde ayrıca ambiyans aydınlatması ve yeni Linux tabanlı MBUX multimedya sistemi bulunacak. Sistem Nvidia işlemci ve 8 GB RAM ile geliyor. Sürüş yardım sistemleriyse güncellenmiş S-Serisi ile aynı olacak.

 

Otomobil gücünü bir dizi benzinli ve dizel motordan alacak. Bunlar arasında yeni CLS 450’den sıralı altı silindirli motor da bulunacak. Motor 370 PS gücünde ve 500 Nm tork sunuyor. Ayrıca EQ Boost fonksiyonuyla ilave 22 PS güç çıkışı ve 250 Nm daha tork geliyor.

 

Bu arada, amiral gemisi GLE 63 versiyonunun da diğer Mercedes-AMG otomobillerle aynı çift turbo motorlu 4.0 litre V8 motorla gelmesi, giriş seviyesi 571 PS, S versiyonunda 612 PS güç çıkışı bulunması bekleniyor. Daha sonra seriye daha verimli elektrikli modeller de katılacak.

 

Yeni Mercedes-Benz GLE bu yıl Ekim ayında Paris Motor Show’da 2019 modeli olarak tanıtılabilir. Bayilere ulaştığında model BMW X5, Audi Q7, Porsche Cayenne, Volvo XC90, VW Touareg, Lexus RX ve Range Rover Sport ile rekabet edecek.

 

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo