Yeni Touareg’in teknolojik özellikleri – 2: Dört çekişli sürüş sistemi

Ototeknikveri     09 Mayıs 2018 11:28

Volkswagen kulağa imkansız gibi gelen şeyleri biraraya getiriyor: Yeni Touareg hem lüks bir SUV hem de kompakt bir otomobil kadar kıvrak ve sürüşü kolay.

Yeni Touareg’in teknolojik özellikleri – 2: Dört çekişli sürüş sistemi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu başarılı bileşim yeni geliştirilen dört çekişli sürüş sistemiyle mümkün oluyor. Hem ön hem de arka tekerlekler spesifik sürüş durumuyla tam uyumlu şekilde hareket ediyor. Bu dört çekişli sürüş ağır bir otomobil olan Touareg’in dar şehir sokaklarında bile kıvrak bir şekilde hareket edebilmesi ve kolayca manevra yapabilmesinin başlıca sebebi. Yeni sistem aynı zamanda yüksek hızlarda ekstra sürüş stabilitesi sunuyor.

 

Opsiyonel dört çekişli sistemin etki ettiği iki sürüş senaryosu var: 37 km/s altındaki hızlarda sürüş ve 37 km/s üzerindeki hızlar.

 

Birinci sürüş senaryosunda, 37 km/saat’e kadar olan hızlarda arka tekerlekler otomatik olarak ön tekerleklerin zıt yönünde bir açıyla dönüyor. Bir başka deyişle, ön tekerlekler sola döndüğünde, elektrikli kontrol edilen arka aks beş dereceye kadar sağa dönüyor. Bu sayede otomobilin manevra kabiliyeti artıyor. Dört çekişli sürüş sistemi dönüş yarıçapını 12.19’dan 11.19 metreye indiriyor. Bu özellikle park ederken etkili oluyor. Aynı zamanda bir treyler çekerken manevra yapmak da daha kolay hale getirilmiş. Burada dikkat çeken noktalardan birisi dört çekişli sürüş sistemiyle treyler asistanının (otomatik sürüş özelliğine sahip treyler manevra sistemi) kombinasyonu. Bu iki özelliğin etkileşimi sayesinde otomobili ve treyleri yönlendirmek en dar yerlerde bile çok kolay hale geliyor.

 

İkinci sürüş senaryosunda ise, eğer araç 37 km/saat’ten hızlı hareket ediyorsa arka tekerlekler sürüş esnasında ön tekerleklerle aynı yönde dönüyor. Bu da pürüzsüz, yumuşak bir sürüş sağlıyor. Dört çekişli sürüş sistemi şerit değiştirirken (örneğin hızlı sollamalarda) stabilite sağlıyor. Aynı durum ani kaçınma manevraları için de geçerli.

 

Yeni dört çekişli sürüş özelliği havalı süspansiyonla birlikte otomatik adaptif süspansiyon, yükseklik ayarı ve elektronik amortisör kontrolünün de dahil olduğu bir paket içinde geliyor. Bu paket Touareg’in kıvraklığını bu segmentte daha önce hayal edilemeyen bir düzeye çekiyor.

 

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo