Buick Çin için yeni Excelle sedan modelini çıkardı

Ototeknikveri     10 Mayıs 2018 02:12

Amerikan markası Buick Çin’de çok popüler ve Excelle markanın buradaki en önemli ürünlerinden birisi.

Buick Çin için yeni Excelle sedan modelini çıkardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Excelle modelini ilk olarak 2003’te piyasaya çıkartan Buick o günden bu yana Çin’de bu otomobilden 2.7 milyon adet sattı. Bu tek modelin Çin’deki satış rakamı Buick’in aynı dönemde ABD’deki tüm modellerinin satış rakamına eşit.

 

İlk nesil Excelle Daewoo Lacetti’yi temel alıyordu ve 2016’ya kadar piyasada kaldı. Ardından bu model yerini Opel Astra’yı temel alan Excelle XT hatchback ve Verano’yu temel alan Excelle GT sedan modellerine bıraktı. Excelle GX wagon da geçen yıl piyasaya çıkarak seriyi tamamladı.

 

Yeni Excelle sedan ise iki yıl önce sonlandırılan orijinal modelin yerini alacak. Şu an için otomobilin detayları bilinmiyor ancak Buick tasarımın tamamen yeni baştan ele alındığını söylüyor.

 

Yeni modelin aks mesafesi 2611 mm olacak (önceki nesilden 11 mm daha fazla, Excelle GT’den 23 mm kısa). Modelde bağlantı, sürüş kontrolü, yakıt tüketimi ve güvenlik için çok sayıda yeni teknoloji ve daha feniş ve konforlu bir iç kabin bulunması bekleniyor.

 

Yeni modelin de çıkışıyla birlikte Buick en büyük ve en önemli piyasası haline gelen Çin’de 10 milyon adet satışa ulaşabilir.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo