Audi hileli dizel motorları güncelleyecek

Ototeknikveri     10 Mayıs 2018 03:57

Audi emisyon hilesiyle ilgili yeni bir soruşturmayla karşı karşıya. Firma A6 ve A7 dizel araçlar için kısa zamanda yazılım güncellemesi çıkartacağını duyurdu.

Audi hileli dizel motorları güncelleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya motorlu taşıtlar kurumu KBA, Audi yetkililerini yasa dışı defeat device şüphesiyle V6 TDI motorlu A6 ve A7 modellerle ilgili ifade vermeye çağırdı.

 

Geçmişte Audi genel merkezini basan ve 18 Audi çalışanı hakkında soruşturma yürüten Münih savcıları da A6/A7 modelleriyle ilgili oluşen şüphe nedeniyle incelemelerini genişleteceklerini açıkladılar.

 

Audi CEO’su Rupert Stadler firmanın yıllık toplantısında hissedarlara firmasının yetkililerle yakın işbirliği içinde olduğunu ve kısa süre içinde bir çözüm üreteceğini söyledi. Stadler, mühendislerin “ciddi bir hata” yaptığını ancak kasıtlı olarak bir manipülasyon yazılımı yaratılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

 

Stadler dizel emisyon krizinin nihai olarak çözülmesinin biraz süre alacağını belirtti.

 

Audi Salı günü yaptığı açıklamada dizel A6 ve A7 modellerinin bazılarında emisyon yazılımıyla ilgili daha önce tespit edilemeyen bir problem olduğunu belirtti Ancak detay vermedi.

 

Kaynaklar, sorun nedeniyle 60.000 otomobilin geri çağırılabileceğini, böylece 2015’te ortaya çıkan dizel emisyon skandalı nedeniyle geri çağırılan Audi otomobil sayısının 900.000 adete çıkacağını söylüyor.

 

Audi, ABD’de son problemden etkilenen otomobil bulunmadığını belirtti.

 

 

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo