Yeni Golf GTI TCR konsepti Wörthersee’de tanıtıldı

Ototeknikveri     10 Mayıs 2018 05:03

Golf GTI tarihinde yeni bir sayfa açılıyor: 213 kW/290 PS gücündeki Golf GTI TCR konseptinin dünya prömiyeri ile, Wolkswagen’in satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Jürgen Stackmann aynı isimdeki uluslararası TCR serisi yarış otomobilinin yol versiyonunu tanıttı.

Yeni Golf GTI TCR konsepti Wörthersee’de tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünya prömiyeri Avusturya’da Wörthersee gölü kenarındaki tatil kasabası Reifnitz’de düzenlenen efsanevi GTI buluşmasında gerçekleştirildi. Tanıtımda konuşan Jürgen Stackmann “Şu anda Golf GTI TCR konsepti yarış sporlarından ilham alarak oluşturulmuş bir çalışma ancak yıl sonunda bu GTI vizyonunu gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

Golf GTI TCR konseptinin tasarım, güç ve performansı spor otomobil doktrinini takip ediyor. 370 Nm torka sahip turboşarjlı motorun gücü 1600 devir/dakika’dan itibaren 7 vitesli çift debriyajlı şanzımanla (DSG) ve kilitli diferansiyelle ön tekerleklere iletiliyor. Standart versiyonun azami hızı 250 km/s ancak elektronik Vmax sınırlandırıcı kaldırıldığında bu hız 264 km/s oluyor. Bu da mevcut model serisinde bu Golf modelini en hızlı GTI yapıyor.

 

Çok sayıda kişiselleştirilmiş özellik yeni otomobilin sportif karakterine katkıda bulunuyor. Gelecekteki standart versiyon Wolfsburg fabrikasından 18 inç “Belvedere” dövme jantlar ile çıkacak. Opsiyonel olarak 19 inç alaşım jantlar da sunulacak. Büyük tekerleklerin ardında, otomobili bir TCR yarış otomobili kadar rahat yavaşlatabilen perfore diskli yüksek performanslı bir fren sistemi var. En üst düzey Golf GTI modeli yüksek motor performansı için yeterli soğutma sağlamak üzere iki ekstra radyatörle geliyor.

 

Eğer istenirse, hevesli sürücüler performansı yarış pistine taşıyacak bir paket de sipariş edebiliyor. Bu pakette Vmax hız sınırlandırıcının kaldırılmasının ve yeni 19 inç tekerleklerin yanı sıra, daha dinamik spor şasi ve adaptif şasi kontrolü (DCC) bulunuyor. DCC tek butonla elektrikli ayarlanabilir şok emicilere göre adapte edilebiliyor.

 

Golf GTI TCR konsepti ön kısımda yeni tasarlanan bir tampon ve keskin konturlu ön spoyler ile geliyor. Yan kısımda yeni tasarlanmış panel eklentisi arka tarafa doğru devam ediyor ve burada difüzör ile egzoz sisteminin çıkış borularına katılıyor. Yan eteklerdeki TCR logoları dikkat çekiyor ve opsiyonel olarak tipik GTI bal peteği tasarımlı ilave bir dekorasyonla kişiselleştirilebiliyor. Golf ön kapıları açarken özellikle davetkar bir etkiye sahip. TCR logosu asfalta yansıtılıyor. Paslanmaz çelik eşik paneli süslemeleri kırmızı aydınlatmayla kişiselleştirilebiliyor.

 

İç kabinde lüks spor koltuklar yeni tasarlanan mikrofiber/kumaş döşemelerle kaplanmış. Kapı iç panelleri ve vites kolu da yine mikrofiber. Koltukların orta kısımları kontrast kırmızı renkte, direksiyon üzerinde de yine bu renkte dikişler ve saat 12 noktasında kırmızı işaret bulunuyor.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo