Skoda Kvasiny fabrikasında yeni uzmanlık merkezini açtı

Ototeknikveri     14 Mayıs 2018 11:49

Skoda, Kvasiny üretim tesisini modernize etmeye devam ediyor. Tesis bünyesinde bir uzmanlık merkezi açıldı.

Skoda Kvasiny fabrikasında yeni uzmanlık merkezini açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çok fonksiyonlu yeni uzmanlık merkezi bünyesinde test ve kalite kontrol bölümü, lojistik eğitimi merkezi, etkinlik salonu ve seri üretim öncesi araçlar için depolama alanı bulunuyor. Firma yeni tesise 13.5 milyon euro yatırım yaptı. Kvasiny’de yeni bir elektrik dağıtım şebekesi ve elektrikli taşıtlar için şarj istasyonları kuruldu. Skoda Superb plugin hibrit modelinin üretimi de 2019’da Kvasiny’de yapılacak.

 

Yeni uzmanlık merkeziyle birlikte tüm araç test ve analiz alanları tek çatı altında toplanmış oldu. Örneğin akustik laboratuarı, koku laboratuarı ve titreşim test standları artık aynı binada bulunuyor. Departmanlar arasındaki daha kısa mesafeler kontrol işlemlerini hızlandırıyor ve test sonuçları daha çabuk geliyor.

 

Su odasında, çiseleyen yağmurdan tropikal sağanağa kadar çok farklı iklim koşulları metrekareye 50 litreden fazla suyla ve 30 dereceyi aşan sıcaklıklarla simüle edilebiliyor. Tesiste bir de modern “sessiz oda” bulunuyor. Akustik uzmanları burada rahatsız edici sürüş seslerini tespit edebiliyor. Tüm otomobilin titreşimi “shaker” ile simüle edilebiliyor, ayrıca dinamik testler için ayrılmış bir laboratuar da var.

 

Yeni tesis bünyesinde dokuz aylık inşaat sürecinden sonra modern lojistik merkezi de devreye girdi. Fabrikanın lojistik alanı yaklaşık bin beş yüz metrekareyi kapsıyor (toplam zeminin yaklaşık üçte biri). Üretime hazırlanan araçların parçaları burada depolanacak. Eğitim alanı ise 800 metrekareyi kapsıyor. Burada, işçiler küçük ve büyük yük taşıyıcıların, otomatik taşıt sistemlerinin ve E-şasili treylerlerin kullanılması konusunda eğitim alacak. Fabrika içi bilişim sistemleri, depolama ve başka konularda da burada eğitim verilebilecek.

 

10.000 metrekare zemine kurulu modern komplekste çok sayıda ofisin ve grup çalışma alanlarının yanı sıra çalışanlar için sosyal odalar, sağlık istasyonları, banyo ve soyunma odaları da bulunuyor.


Tarihinin en kapsamlı modernizasyonundan geçirilen Kvasiny fabrikasında bu süreç sonunda üretim kapasitesi yılda 300.000 adetin üzerine çıkacak. Şu anda fabrikada Skoda’nın Superb, Kodiaq, kompakt SUV Karoq modelleri üretiliyor, 2019’dan itibaren ise bunlara firmanın ilk hibrit otomobili Skoda Superb PHEV eklenecek.

Son Güncelleme : 14 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo