Volvo Çin’de ürettiği otomobillerin Avrupa’dakilerden daha kaliteli olduğunu iddia ediyor

Ototeknikveri     15 Mayıs 2018 12:28

Kısa zaman önceye kadar, Çinliler ucuz ancak düşük kaliteli otomobiller üretmeleriyle tanınıyordu. Şimdiyse işler değişti. Öyle ki, Volvo Çin’de ürettiği otomobillerin kalitesinin Avrupa’dan daha üstün olduğunu iddia ediyor.

Volvo Çin’de ürettiği otomobillerin Avrupa’dakilerden daha kaliteli olduğunu iddia ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo’nun tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Robin Page başlarda firmasının üretiminin büyük kısmını Çin’e kaydırma kararının bazıları tarafından endişeyle karşılandığını hatırlattı. Page “Şimdi Çin’de ürettiğimiz otomobillerin kalitesi Avrupa’dan daha iyi. Herkes kalite konusunda endişeliydi ama üretime başlar başlamaz bu endişeleri boşa çıkardık.” dedi.

Diğer otomobil üreticileri de Çin’e yöneldi

Page, Çin’deki otomobillerin daha kaliteli olduğu iddiasını ise buradaki fabrikalarda daha az otomasyon kullanılmasına ve daha sıkı iş disiplinine dayandırıyor: “Dürüst olmak gerekirse, Avrupa’daki üretim sorumlularıyla konuştuğunuzda sistemde çok fazla otomasyon kullandıklarını, manuel kontrolün az olduğunu görürsünüz. Çin’de ise daha fazla çalışan, daha az otomasyon var, bu da çok daha hassas kalite kontrolü sağlıyor. Çin’de üretim kalitesi kesinlikle iyi, bu konuda hiç bir endişemiz yok.”

Volvo 2014’ten bu yana Çin’de ürettiği otomobilleri dünyaya da ihraç ediyor. Çin’den ihracatına başlanan ilk model uzun aks mesafeli S60 olmuştu. Firma ayrıca S90 sedan otomobilin üretimini 2016’nın sonunda İsveç’ten Çin’e kaydırdı. Geely grubundan çeşitli elektrikli Volvo otomobiller ve Lynk & Co modelleri gibi diğer ürünler de Çin’de üretilecek ve buradan ihraç edilecek.

 

 

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo